Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βαθμολογούν τους υπουργούς

Ελλάδα Πολιτική

Τους υπουργούς της κυβέρνησης θα βαθμολογήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Βάσει ενός ερωτηματολογίου, έμπνευσης του βουλευτή Μπαλαούρα, οι υπουργοί θα κριθούν μεταξύ άλλων για το βαθμό συνεργασίας και το επίπεδο επικοινωνίας με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δικαίωμα να συμπληρώσουν το «ερωτηματολόγιο Μπαλαούρα» έχουν -όπως είναι φυσικό- όλοι τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι υπουργοί.

Στόχος, σύμφωνα με τους εμπνευστές, είναι να βελτιωθεί το έργο της κυβέρνησης, αλλά τίποτα δεν αποκλείει να ληφθεί υπόψη και στον φημολογούμενο ανασχηματισμό.

Αλλωστε, τα ερωτηματολόγια θα πάνε κατευθείαν στο πρωθυπουργικό γραφείο και δεν θα περάσουν από την ηγεσία της ΚΟ του κόμματος.

Και η… παγίδα

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να βαθμολογήσουν από το 1 έως το 100 την απόδοση των υπουργών στην επίλυση προβλημάτων, στη συνεργασία με το κόμμα, καθώς και στη διαχείριση θεμάτων στα μέσα ενημέρωσης και τη βελτίωση της κυβερνητικής εικόνας.

Εκείνο που είναι φυσικό ότι θα έπρεπε να βαθμολογηθεί είναι η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά το ερωτηματολόγιο αναφέρει «υλοποίηση πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ», το οποίο προφανώς αποτελεί σημείο – παγίδα για τους υπουργούς.

Δεν εξετάζουμε καν αν πρόκειται για υπουργούς προερχόμενους από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους ΑΝΕΛ, που θα πρέπει να βαθμολογηθούν για την «υλοποίηση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς το βασικότερο ίσως εμπόδιο για μια υψηλή βαθμολογία είναι εάν η πολιτική της κυβέρνησης εν γένει συνάδει με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *