Ο φίλος μου Αντώνης. Καλή επιτυχία στις εκλογές …

Πολιτική Ρόδος

Του Γιάννη Κουμέντου

Μπορεί να είμαστε στα τέλη Σεπτεμβρίου και θεωρητικά οι εκλογές  να φαίνονται μακριά αλλά ήδη ακούγονται ονόματα που ενδιαφέρονται να μπουν στον δήμο. Τόσο σαν δημοτικοί σύμβουλοί αλλά και να βρεθούν στην καρέκλα του πρώτου πολίτη της Ρόδου.

Λαμβάνοντας αυτή την ευκαιρία έχω να καταθέσω κάποια πράγματα για ένα πολύ καλό μου φίλο και συμμαθητή που αποφάσισε να κατέβει στις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο λόγος για τον επιτυχημένο επιχειρηματία – ξενοδόχο Αντώνη Καμπουράκη. Γνωστός ¨καψούρης ¨με το νησί. Έχει κάνει πράγματα για τον τόπο μας που χρόνια τώρα προσπάθησε και τα κατάφερε να μην παίρνουν δημοσιότητα.  Δεν θέλει αυτά που προσφέρει να τα διαφημίζει. Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία τι έχει κάνει γιατί θα χρειαστώ πολλές σελίδες  χαρτί για να τα γράψω. Αυτοί που πρέπει, γνωρίζουν καλά τι έχει κάνει με γνώμονα το καλό του τόπου μας. Της Ρόδου μας .

Ο φίλος μου Αντώνης που τον ξέρω από τα μαθητικά μας χρόνια όταν καθόμασταν στο ίδιο θρανίο και οι πλάκες που έκανε στους καθηγητές μας έχουν γράψει την δική τους ιστορία ήταν ένα παιδί με το χαμόγελο στα χείλη διαρκώς.

Σε οτιδήποτε του ζητούσαν οι κολλητοί του αλλά και γενικότερα οι συμμαθητές του πάντα ήταν εκεί. Μαζί τους. Στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα . Προσπαθούσε να έχει τις καλύτερες των σχέσεων με όλους και να δίνει το δικό του στίγμα σε όλες τις κινήσεις που έκανε .

Όταν πέρασαν τα χρόνια και μπήκε στην διαδικασία να διευθύνει ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Ευρώπης το Rodos Palace κατάφερε να δημιουργήσει ένα brand name σε σύντομο χρονικό διάστημα ξέφυγε από τα δικά μας τα σύνορα και προχώρησε σε πολύ διαφορετικό επίπεδο. Οι δημόσιες σχέσεις του με ανθρώπους που κινούν οικονομίες δεν βοήθησαν μόνον την επιχείρησή του αλλά και το νησί μας .

Η Ρόδος που χρειάζεται να βρίσκεται στην επικαιρότητα συνεχώς μέσα από διάφορες πρακτικές , ο Αντώνης πάντα με τον τρόπο του έδινε μια διαφορετική δυναμική και έφερνε τον αέρα της Ευρώπης πολύ ποιο κοντά μας . Η ιδιότητα του σαν πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου του έδινε το πλεονέκτημα να βρίσκεται πάντα στα κέντρα των αποφάσεων που έχουν σχέση με τον τουρισμό. Με λίγα λόγια την βαριά βιομηχανία του τόπου μας. Και τα καταφέρνει πολύ καλά .

Γνωρίζει πώς να διαφημίζει το νησί μας και όχι μόνο το ξενοδοχείο του που στην παρούσα φάση είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού στην Ρόδο , αλλά και θα έλεγα , αν μου επιτρέπεται και σε ολόκληρη την Ελλάδα . Ο ίδιος έχει βρει τον τρόπο να διατηρεί το Rodos Palace μαζί με τους  άξιους συνεργάτες του αλλά και με τα μέλη της οικογένεια του στα καλύτερα πολυτελέστερα ξενοδοχεία . Ειδικά τώρα με την ανακαίνιση που έκανε το ξενοδοχείο έγινε ακόμα ωραιότερο ποιο λειτουργικό και οι θαμώνες αισθάνονται την άψογη φιλοξενία δημιουργώντας τους την αίσθηση στις ημέρες που βρίσκονται εκεί της απόλυτης όσο και απέραντης απόλαυσης.

Προχωράω παρακάτω. Μπαίνω στην διαδικασία των εκλογών στον δήμο. Αν διαβάσατε με προσοχή τα παραπάνω εύκολα βγάζετε το συμπέρασμα ότι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας καταξιωμένος σε ολόκληρο τον κόσμο θα μπορούσε να γίνει ο νέος καπετάνιος . Οι συνθήκες που θα βρει μπροστά του δεν είναι οι καλύτερες . Εδώ όμως μπαίνει και το θέμα εμπειρίας διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού . Και διαθέτει την γνώση αλλά και την δυνατότητες να βγαίνει μπροστάρης και να δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές . Για ένα νησί που χρειάζεται να βγει ακόμα ποιο μπροστά . Για ένα νησί που μπορεί  να γίνει ¨το Μονακό της Μεσογείου¨και πιθανότατα ακόμα καλύτερο .

Αυτό που όλοι ονειρευόμαστε αλλά δεν το εκφράζουμε γιατί θεωρούμε ότι δεν το μπορούμε να το έχουμε.

Να λοιπόν εδώ που ο Αντώνης Καμπουράκης πολυταξιδεμένος και με δημόσιες σχέσεις που θα τις ζήλευαν οι καλύτεροι PR μπορεί να προσδώσει την χαμένη αίγλη στον τόπο μας . Δεν ξέρω τα σχέδια του και τις προθέσεις   του , αλλά και δεν γνωρίζω τους συνεργάτες του. Αυτό που ξέρω καλά είναι τον Αντώνη. Αυτό που θέλει το καταφέρνει γιατί μπορεί αλλά και γιατί έχει θέληση. Το πείσμα του στο τέλειο, του δίνουν το πλεονέκτημα να παλέψει για το νησί του και να το βγάλει εκεί που του αξίζει . Δεν είναι πολιτικός. Ούτε αιθεροβάμονας , Πατάει στην γη με σιγουριά και οι κινήσεις είναι με χαρτί και μολύβι. Από εκεί ξεκινούν όλα και η συνέχεια είναι στην πράξη.

Ο Αντώνης μπορεί να δώσει στην Ρόδο μας την αληθινή της διάσταση. Το θέμα είναι να παραμείνει ψύχραιμος στον πόλεμο που θα δεχτεί . Να δείξει ότι σε αυτόν τον αγώνα  μόνον πολιτισμένα θα ανακηρυχτεί ο νικητής. Και στο τέλος αναφέρω ότι προτεραιότητά του ιδιαίτερα με όσους έχει συναναστραφεί πάνω από όλα βλέπει τον άνθρωπο.

Ο Αντώνης είναι ανθρωποκεντρικός εγω που τον ξέρω και μεγάλωσα μαζί του γνωρίζω πόσο έχει βοηθήσει τους δίπλα του  αλλά και αυτούς που σε ανύποπτο χρόνο ζήτησαν την συνδρομή του για διάφορα θέματα.

Νομίζω ότι πλέον υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες να βάλουμε την πολίτες του νησιού μας στην πρώτη θέση. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος χαμένος .

Γιάννης Κουμέντος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *