Tuesday 23 January 2018

athletic logo white

noname

1dimarxos nisirou

Tον Δήμαρχο Νισύρου κ. Χριστοφή Κορωναίο , δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Στην διάρκεια της συνάντησης εργασίας, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, υπήρξε εκτενής ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα του νησιού.

Ιδιαίτερα συζητήθηκε η επικείμενη οριστική αδειοδότηση της λειτουργίας του σφαγείου Νισύρου, καθώς η προσθήκη νέας γραμμής σφαγής στο υπάρχον σφαγείο.

ergomarathonexpo

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών που καταβάλει για την ανάδειξη των αθλητικών διοργανώσεων και δη των δρομικών αγωνισμάτων που φιλοξενούνται στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες, συμμετέχει στην εξειδικευμένη έκθεση Ergo Marathon Expo διεξάγεται από 9 έως 11 Νοεμβρίου 2017 στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do Παλαιού Φαλήρου.

H έκθεση ERGO Marathon Expo, η οποία διενεργείται παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, αποτελεί ένα μοναδικό αθλητικό φεστιβάλ όπου οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες του Μαραθωνίου καθώς και όλοι οι αθλητές, μπορούν να ενημερωθούν και να γνωρίσουν δρώμενα γύρω από τον αθλητισμό, που τους αφορούν.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου φιλοξενούνται οι εξής αγώνες: Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, Kos City Run, Patmos Revelation, Cyclades Trail Cup, Amorgos Trail Challenge, Andros Trail Race, Donousa Trail Running, Ios Trail Race, Naxos Trail Race, Syros City Trail, Tinos Challenge xtreme edition, Folegandros Sunset Trail, Trail Swim Run Milos & Kimolos, Ημιμαραθώνιος Άνδρου-Δρόμος Αφανούς Ναύτη, Road Race Antiparos, Serifos Sunset Race, Tinos Running Experience και Santorini Experience.

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησαν στην έκθεση η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γεώργιος Λεονταρίτης.

«Η  ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, ως ειδική μορφή τουρισμού, αποτελεί στρατηγικό στόχο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Τα τελευταία χρόνια καταβάλλουμε συντονισμένες προσπάθειες ώστε να εδραιώσουμε το Νότιο Αιγαίο ως τον ιδανικό τόπο για να φιλοξενήσει αθλητικές διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας και ακτινοβολίας. Εμπλουτίζουμε το τουριστικό μας προϊόν με μεγάλα αθλητικά event, συνθέτοντας ένα προϊόν το οποίο  γνωρίζει μεγάλη άνθιση σε όλο τον κόσμο. Στην Ergo Marathon Expo φτάσαμε να έχουμε μαζί μας πάνω από 20 αγώνες, γεγονός που αποδεικνύει τη σημαντική προσφορά αθλητικών διοργανώσεων στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Μ. Παπαβασιλείου.

gkalis 2

Τον Νίκο Γκάλη, τον κορυφαίο Έλληνα καλαθοσφαιριστή όλων των εποχών, υποδέχτηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο Νίκος Γκάλης, με καταγωγή από τον Άγιο Ισίδωρο της Ρόδου, που το βράδυ της  8ης Σεπτεμβρίου του 2017, μπήκε στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, κατακτώντας την υψηλότερη κορυφή του αθλήματός του, βρίσκεται στη Ρόδο για να παραστεί στο 2ο τουρνουά μπάσκετ που θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν του, στις 27 και 28 Οκτωβρίου στο Βενετόκλειο και στο κλειστό γυμναστήριο Κρεμαστής, το οποίο συνδιοργανώνουν ο Α.Ο. Πήγασος Κρεμαστής και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Τον θρύλο του μπάσκετ συνόδευε ο Πρόεδρος του Α.Ο. Πήγασος Κρεμαστής, Ευάγγελος Αθανασιάδης, ενώ παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης, Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο Εντεταλμένος Πολιτισμού Δωδεκανήσου, Κάλλιστος Διακογεωργίου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Μιχάλης Μπαριανάκης.

Στη συζήτηση που έγινε, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Νίκο Γκάλη για τη σοβαρότητα με την οποία η Περιφερειακή Αρχή αντιμετωπίζει τον Αθλητισμό, τόσο σε επίπεδο αθλητικών εκδηλώσεων ιδιαίτερα μεγάλης εμβέλειας που συνδιοργανώνει και στηρίζει, όσο και σε επίπεδο αθλητικών υποδομών στα νησιά, στις οποίες διατίθεται ένα σημαντικό κομμάτι των ιδίων πόρων της Περιφέρειας, προκειμένου η νεολαία σε όλα τα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, να έχει τους κατάλληλους χώρους για να αθληθεί, σημειώνοντας ότι μέσα από αυτούς τους χώρους θα αναδειχθούν οι μελλοντικοί πρωταθλητές.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή για τα νησιά της Περιφέρειάς μας και ειδικά για τη Ρόδο, να υποδεχόμαστε τον κ. Νίκο Γκάλη, έναν  άνθρωπο που έχει κατακτήσει τις υψηλότερες κορυφές στον αθλητισμό και πραγματικά είναι ένας ζωντανός θρύλος του μπάσκετ. Είναι ο άνθρωπος που έφερε το μπάσκετ στην ελληνική νεολαία εκείνος που χάρισε σε όλους του Έλληνες, το 1987,  με την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ, μια πολύ μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Είναι πολύ σημαντικό για έναν τόπο, δικά του παιδιά να έχουν κατακτήσει τόσο ψηλές κορυφές, όπως ο Νίκος Γκάλης, που μπήκε στο Hall of Fame του μπάσκετ. Είναι η ύψιστη αναγνώριση γι αυτόν και μεγάλη η τιμή για τον τόπο, που μπορεί να την αξιοποιήσει, για να εμπνεύσει νέα παιδιά και να τους δώσει την αυτοπεποίθηση που δίνει μια διαδικασία τόσο αξιοκρατική, όπως είναι ο αθλητισμός, ότι μπορούν να κατακτήσουν οποιαδήποτε κορυφή ονειρευτούν, με τη δουλειά τους, τις ικανότητες, την αφοσίωσή τους. Είναι σημαντικό, άνθρωποι με την προσωπική διαδρομή του Νίκου Γκάλη, να γίνονται πρότυπα για τους νέους. Πρότυπα αριστείας που να λειτουργήσουν ως αντιστάθμισμα στην ηθική κρίση της εποχής. Θέλω να πιστεύω ότι η περιοχή μας θα μπορέσει στο άμεσο μέλλον να αξιοποιήσει περισσότερο την παρουσία και την διαδρομή του Νίκου Γκάλη στον αθλητισμό. Εγώ προσωπικά είμαι από εκείνους που θα του το ζητήσω, ούτως ώστε να διοργανώσουμε και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις, αξιοποιώντας το όνομά του».

Ο Νίκος Γκάλης, από πλευρά του, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την θερμή υποδοχή και για τα αναμνηστικά δώρα που έλαβε από εκείνον. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για την σκέψη του να ενισχυθεί ο αθλητισμός στη Ρόδο και στα άλλα νησιά. Σε ένα κάλεσμα για τα νέα παιδιά είμαι πάντα ανοιχτός, γιατί, όπως είπε και ο Περιφερειάρχης, ζούμε σε μια δύσκολη εποχή και πολύ σημαντικό, τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Στο κάλεσμα του Περιφερειάρχη είμαι ανοιχτός και τον ευχαριστώ γι αυτό».

 

1kallistos

aigaiopelagitikoi enarxi

Το ανακαινισμένο δημοτικό στάδιο της Μυκόνου, είναι έτοιμα να υποδεχτεί το Σαββατοκύριακο 7 – 8 Οκτωβρίου τα αθλητικά νιάτα του Αιγαίου, αλλά και τους Έλληνες πρωταθλητές στίβου στα πλαίσια των 29ων Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στίβου.

Οι αγώνες διοργανώνονται από το Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής  Πολιτικής – Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Μυκόνου και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κυκλάδων.

Όπως γίνεται κάθε χρόνο το Σάββατο 7/10, στην τελετή έναρξης των αγώνων, η οργανωτική επιτροπή  θα τιμήσει τους αθλητές και αθλήτριες των σωματείων του Αιγαίου που έχουν πετύχει ξεχωριστές αθλητικές διακρίσεις, που εκπροσώπησαν τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες και πέτυχαν πρώτες νίκες σε ατομικό αγώνισμα στα πανελλήνια πρωταθλήματα του 2017.

Μαζί με τους αθλητές – αθλήτριες θα τιμηθούν και οι προπονητές τους, που είναι σωματειακοί προπονητές στα σωματεία του Αιγαίου και γυμνάζουν τους αθλητές τους σε ένα από τα νησιά του Αιγαίου.

Οι αθλητές – αθλήτριες που θα τιμηθούν είναι:

1)  Νικολέτα Κυριακοπούλου           ΑΓΕΣ Κάμμειρος 2009

2)  Ουρανία Ρεμπούλη                    ΑΓΕΣ Κάμμειρος  2009

3)  Χριστόφορος Μερούσης             Φ.Ο. Βροντάδων

4)  Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ           Α.Ο. Μυκόνου

5)  Μαρία Μπελιμπάσάκη               Παναξιακός Α.Ο.

6)  Δημοσθένης Μαγγίνας               Α.Ο. Μυκόνου

7)  Ανδρέας Δημητράκης                 Παναξιακός Α.Ο.

8)  Μαρία Μαγκούλια                       Α.Σ Ένωση Καζώνης – Κάλυμνος 2.000

9)  Αδαμαντία  Ανθούσα                   Α.Ε. Λέσβου Καλλονής

10) Μαρία Καβαλιέρου                     Παναξιακός Α.Ο.

11) Όλγα Φιάσκα                             Γ.Σ. Αθλοκίνηση Μυτιλήνης

12) Ευστρατία Μιχαέλα Φιάσκα       Γ.Σ. Αθλοκίνηση Μυτιλήνης

13) Νικόλαος Κατραμάδος               Γ.Σ. Ν. Λέρου

14) Ευστράτιος Τζίμης                     Α.Ο. Αρισβαίος Καλλονής

15) Ελπίδα – Μαρία Σταμπούλη      Α.Ο. Αρισβαίος Καλλονής

16) Μιχάλης Σεϊτης (ΑμεΑ)               Α.Ο. Σταματίου  Ρόδου

17) Θεοδώρα Κουστουράκη (ΑμεΑ)  Ίωνες  Χίου

Οι προπονητές των σωματείων του Αιγαίου που θα τιμηθούν είναι:

1) Γρηγόρης  Κοντός                   Γ.Σ. Αθλοκίνηση Μυτιλήνης

2) Ξενοφών  Κουτελάς                Α.Σ. Ένωση Καζώνης – Κάλυμνος 2.000

3) Μιλτιάδης Παπαντωνάκης       Γ.Σ. Ν. Λέρου

4) Ευάγγελος  Ζορμπάς               Α.Ο. Αρισβαίος Καλλονής

5) Κώστας Παπανικολάου           Ίωνες Χίου

Από την οργανωτική επιτροπή.

DSC06640

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του τριετούς Στρατηγικού Σχεδίου Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την περίοδο 2017-2018 θα πάρει μέρος σε σημαντικές τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συνεχίζοντας δυναμικά τις ενέργειες για την ενίσχυση της θέσης της στην τουριστική βιομηχανία, την καθιέρωση ενός διακριτού, ελκυστικού, αυθεντικού τουριστικού προϊόντος και την ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας του κάθε προορισμού ξεχωριστά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσα και από τη συμμετοχή της στις τουριστικές εκθέσεις, προβάλλεται με ενιαία εικόνα και περιεχόμενο ως προορισμός εναλλακτικών εμπειριών.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχοντας εκπονήσει το Τριετές Στρατηγικό Σχέδιο προβολής των νησιών, έχει θέσει στη διάθεση των δήμων, των φορέων και των επιχειρήσεων ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο εργαλείο το οποίο φέρνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα αυτά των επιμέρους δράσεων της πρώτης περιόδου εφαρμογής του πλάνου τουριστικής προβολής της Περιφέρειας, καθώς και οι άξονες γύρω από τους οποίους έχει δομηθεί η δεύτερη φάση, παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση για τα ΜΜΕ στις 7 Σεπτεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Rodos Park.

Η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας φιλοξενεί δωρεάν τους νησιωτικούς δήμους στα περίπτερά της και καλεί επίσης τους επιχειρηματίες του τουρισμού να πάρουν μέρος στις τουριστικές εκθέσεις κάτω από την ομπρέλα της. «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει καταφέρει με μοντέρνας αισθητικής περίπτερα, τα οποία αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νησιωτικό στοιχείο, να αφήνει δυνατό το στίγμα της στις τουριστικές εκθέσεις που παίρνει μέρος. Εργαζόμαστε συστηματικά και στοχευμένα για να προβάλουμε τις ξεχωριστές εμπειρίες που προσφέρουν τα νησιά. Σε αυτή μας την προσπάθεια να αναδείξουμε τον πολυσχιδή χαρακτήρα του τουριστικού μας προϊόντος και τις ανεξάντλητες δυνατότητες που προσφέρει το Νότιο Αιγαίο, καλούμε να συμμετέχουν όλοι οι νησιωτικοί δήμοι και οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, οι επιχειρηματίες του τουρισμού», δηλώνει η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου.

*Καλούνται οι δήμοι των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου καθώς και οι άμεσα εμπλεκόμενοι στον τομέα του τουρισμού (ξενοδοχεία-καταλύματα, τουριστικά πρακτορεία, επιχειρήσεις εστίασης και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις) που επιθυμούν να πάρουν μέρος στις τουριστικές εκθέσεις μέσω της ΠΝΑΙ, να δηλώσουν συμμετοχή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ttd.pnai.gov.gr (για τα Δωδεκάνησα) και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (για τις Κυκλάδες) καθώς επίσης στα τηλέφωνα 22413-60515 και 22810-77280 αντίστοιχα.

Ο προγραμματισμός για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για  την περίοδο 2017-2018 έχει ως ακολούθως:

2017  
ΧΩΡΑ ΕΚΘΕΣΗ
ΑΓΓΛΙΑ (ΛΟΝΔΙΝΟ)  WTM  06-08/11/2017
ΠΟΛΩΝΙΑ (ΒΑΡΣΟΒΙΑ)  GRECKA PANORAMA    01-03/12/2017
ΑΘΗΝΑ   ΜΙΤΕ  19-22/10/2017
ΑΘΗΝΑ  ERGO MARATHON EXPO   09-11/11/2017
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ PHILOXENIA    10-12/11/2017
ΑΘΗΝΑ   GREEK TOURISM EXPO   08-10/12/2017
2018  
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΙΤΒ Βερολίνο
ΡΩΣΙΑ MITT Μόσχα
ΓΑΛΛΙΑ Salon Mondial du Tourisme-Παρίσι
ΣΟΥΗΔΙΑ Mediterranean Panorama – Στοκχόλμη
ΙΤΑΛΙΑ BIT – Μιλάνο
ΓΕΡΜΑΝΙΑ Tour Natur – Ντίσελντορφ
ΑΓΓΛΙΑ WTM – Λονδίνο
ΕΛΛΑΔΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Philoxenia
ΠΟΛΩΝΙΑ– Βαρσοβία  Grecka Panorama
ΑΘΗΝΑ Greek Tourism Expo
ΑΘΗΝΑ Athens Ergo Marathon Expo
ΑΘΗΝΑ Greek Travel Show
ΑΘΗΝΑ ΜΙΤΕ

 

Διαβάστε ακόμα

Web Analytics