Monday 23 April 2018

athletic logo white

noname

MARATHONIO S RODOU

Μία ακόμα καινοτομία θα εφαρμόσει ο 5ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου,

η κορυφαία αθλητική διοργάνωση στη Ρόδο και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που θα διεξαχθεί στις 29 Απριλίου 2018.

Μετά τα χρηματικά έπαθλα στους τρεις πρώτους νικητές του Μαραθωνίου δρόμου σε άνδρες και γυναίκες, θεσπίζει δύο βραβεία-κύπελλα για τους αγώνες των 5 και των 10 χιλιομέτρων: Aυτό της πιο γρήγορης και αυτό της πολυπληθέστερης ομάδας. Έτσι, σε κάθε αγώνα, το ένα βραβείο-κύπελλο θα πάρει η ομάδα που θα έχει τον καλύτερο μέσο όρο από τους καθαρούς χρόνους των 5 πρώτων δρομέων της και στη δεύτερη κατηγορία, η ομάδα με τον μεγαλύτερο αριθμό δρομέων που τερμάτισαν.

Απαραίτητος όρος συμμετοχής για κάθε ομάδα, να έχει γίνει ομαδική εγγραφή και να τερματίσουν τουλάχιστον πέντε μέλη της, στον ανάλογο αγώνα. Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες: https://rhodesmarathon.gr

Χρυσός χορηγός του Μαραθωνίου Ρόδου είναι και φέτος η Adidas μέσω του τοπικού της κατάστηματος Adidas Rhodes και ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ. ο όμιλος Η Hotels collection. Επίσης, η Blue Star Ferries που είναι επίσημος χορηγός ακτοπλοϊκών μεταφορών και παρέχει 50% έκπτωση στους επιβάτες και 30% στα οχήματα που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για τη Ρόδο, από τον Πειραιά, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σύρο.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τη διαδικασία κρατήσεων , επικοινωνήστε με την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα στο τηλέφωνο 2241030145 (09.00-13:00) ή στείλτε μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επίσης, στην ανανεωμένη ιστοσελίδα rhodesmarathon.gr μπορείτε να βρείτε σπουδαίες προσφορές και μεγάλες εκπτώσεις για τη διαμονή στη Ρόδο, μέσω των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων με το Μαραθώνιο. Μπείτε και κλείστε από τώρα τη διαμονή, η οποία μπορεί να συνδυαστεί με μεγαλύτερη παραμονή στο πανέμορφο νησί, καθώς ακολουθεί η Πρωτομαγιά.

mparianakis

Σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου του Περιφερειακού Φυτωρίου Ν. Αιγαίου και περιφερειακού Συμβούλου κ. Μιχάλη Μπαριανάκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου σας παραθέτουμε τον απολογισμό δράσεων του Περιφερειακού Φυτωρίου για το έτος 2017.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2017

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη κ.κ. Συνάδελφοι, σας παραθέτουμε τον απολογισμό δράσεων του Περιφερειακού Φυτωρίου Νοτίου Αιγαίου Α.Ε. για το έτος 2017 προς ενημέρωση.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του προηγούμενου έτους έχουμε τα εξής μεγέθη:

Α΄ ΦΥΤΩΡΙΟ

Παράξαμε 250.000 φυτά Δασικών κτηνοτροφικών αρωματικών και μελισσοκομικών ειδών για τις ανάγκες των βοσκοτόπων και των μελισσοκόμων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου με αγενή ή εγγενή πολλαπλασιασμό .

Δημιουργήσαμε τράπεζα παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων της περιοχής του Νοτίου Αιγαίου, για την προστασία της βιοποικιλότητας και ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Έχουν συλλεχθεί 23 είδη σπόρων τοπικών ,παραδοσιακών ποικιλιών όπως Τοματάκι και φάβα Σαντορίνης, άνυδρες ποικιλίες καρπουζιού, πεπονιού κ.α.

Διατηρήσαμε για τρίτο χρόνο τις καλλιέργειες αρωματικών , φαρμακευτικών φυτών και νέων ειδών και ποικιλιών όπως τροπικά ,υποτροπικά και υπερτροφών (SUPER FOODS) ιπποφαές, ρόδι ,γκοτζιμπέρρι, κ.λ.π. για πειραματικούς σκοπούς με στόχο την ανάπτυξη της γεωργικής παραγωγής την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και την αύξηση της αποδοτικότητας.

Διαθέσαμε δωρεάν 7.000 δενδρυλλίων τραχείας πεύκης και συμμετείχαμε στην δενδροφύτευση του 2017 που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην πυρόπληκτη περιοχή ¨ Μονής του Θάρρι¨ με την συμμετοχή Σχολείων , συλλόγων και φορέων του νησιού μας.

Διαθέσαμε δωρεάν 17.000 περίπου καλλωπιστικά και δασικά φυτά σε πάνω από 70 φορείς και Δήμους νησιών της περιοχής του Ν. Αιγαίου για τον καλλωπισμό τους, και τις φυτευτικές τους ανάγκες.

Διαθέσαμε δωρεάν 15.000 περίπου μελισσοκομικών φυτών σε μελισσοκομικούς συλλόγους ,όπως τον Μελισσοκομικό σύλλογο Αστυπάλαιας, Καλύμνου, Κω ,Λέρου και άλλους.

Πραγματοποιήσαμε ενημερώσεις –εκπαιδεύσεις για θέματα περιβάλλοντος και δενδροφυτεύσεις σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Διοργανώσαμε ενημερωτικές επισκέψεις σε Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια του νησιού με την συνεργασία του ΚΠΕ Πεταλούδων. Επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του φυτωρίου μας 1030 παιδιά με αντικείμενο εκπαίδευσης ¨Τα αρωματικά φυτά της Δω/σου¨ . Τα παιδιά εκτός από την ενημέρωση στο Θερμοκήπιο, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια αναγνώρισης των κυριοτέρων αρωματικών και περπατώντας στα μονοπάτια του Φυτωρίου ανακάλυψαν τα αυτοφυή αρωματικά και έμαθαν την τη χρήση τους και την προσφορά τους.

Σχεδίασαμε και κατασκευάσαμε τον κήπο στον αύλειο χώρο του ιστορικού κτηρίου του Ελληνικού Προξενείου επί Ιταλοκρατίας, για να φιλοξενήσει την έκθεση «Η µακρά πορεία της Δωδεκανήσου προς την Ενσωµάτωση» που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Ίδρυµα της Βουλής των Ελλήνων.

Στην Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου διοργανώσαμε παράλληλες εορταστικές εκδηλώσεις σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας . Εφτακόσια (700) περίπου παιδιά από σχολεία της Ρόδου συγκεντρώθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο της τάφρου της Μεσαιωνικής πόλης και αφού ενημερώθηκαν για την σημασία του Περιβάλλοντος και πως μπορούμε να το προστατεύσουμε ,απόλαυσαν φυσικούς χυμούς με αρωματικά βότανα μετά μουσικής παρακολούθησαν βιωματικές εκδηλώσεις από παιδιά των σχολείων με εικαστικά δρώμενα και στο τέλος τους μοιράστηκαν 10.000 εποχιακά λουλούδια για να τα φυτευτούν στους κήπους των Σχολείων τους.

Το Περιφερειακό φυτώριο ως ενεργός εταίρος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την υλοποίηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 ξεκινήσαμε δράσεις με σκοπό την εκπαίδευση . Για το 2017 πιλοτικά 8 σχολεία της Περιφέρειας μας συμμετείχαν στο πρόγραμμα των «Κηπουρών του Αιγαίου» Aegean Gardeners. Στα πλαίσια αυτής της δράσης πραγματοποιήσαμε επισκέψεις σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας όπου οργανώσαμε και υλοποιήσαμε τον σχολικό λαχανόκηπο.

Με αυτόν τον τρόπο τα μικρά παιδιά έρχονται σε επαφή βιωματικά με την κηπουρική και την καλλιέργεια γεωργικών προϊόντων. Φυτεύουν τα δικά τους λαχανικά ,φροντίζουν να αναπτυχθούν με την τεχνική βοήθεια του Γεωπόνου του Φυτωρίου μέχρι να δώσουν τους καρπούς τους, έτοιμους προς κατανάλωση.

Μετέπειτα με την βοήθεια των Σεφ μας από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδ/σου και φυσικά με την εμπειρία των μαμάδων τους ,διότι πάντα μια μαμά ξέρει καλύτερα, μαγειρεύουν συνταγές με την δική τους φαντασία με προϊόντα που τα ίδια τα παιδιά παρήγαγαν.

Έτσι τα παιδιά μυούνται σε ολόκληρη την διαδικασία παραγωγής του φαγητού τους μαθαίνοντας , για τις παραδοσιακές ποικιλίες ντόπιων σπόρων και την καλλιέργεια τους όπως επίσης και την αξία

της υγιεινής διατροφής δημιουργώντας συνταγές με φαντασία που εύκολα καταναλώνονται από τα παιδιά.

Όλη η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στον σχολικό κήπο και όλα τα υλικά και η τεχνογνωσία χορηγήθηκαν από το Περιφερειακό Φυτώριο.

Το όραμα αυτής της δράσης είναι να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στην παραγωγική διαδικασία των προϊόντων διατροφής όπως επίσης και να εκτιμήσουν την αξία της ως μέσο για την υγείας τους.

Εν όψει των εγκαινίων της 52ης Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας &Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής πραγματοποιήσαμε εργασίες καθαρισμού και ανάπλασης των παρτεριών του κήπου της Έκθεσης. Το κεντρικό παρτέρι αφού καθαρίστηκε , εμπλουτίστηκε με την φύτευση αρωματικών και καλλωπιστικών φυτών .

Για τρίτη φορά συμμετείχαμε στην έκθεση οργανώνοντας δικό μας περίπτερο.

Τέλος το Περιφερειακό Φυτώριο Ν. Αιγαίου με γνώμονα την εξυπηρέτηση και την ενημέρωση του κοινού παρέθεσε χιλιάδες συμβουλές σε όλους τους πολίτες της Περιφέρειας για τις μεθόδους και τις τεχνικές καλλιέργειας καλλωπιστικών και παραγωγικών καλλιεργειών όπου ζητήθηκαν.

Β΄ ΣΦΑΓΕΙΑ

Έχοντας την ευθύνη της λειτουργίας των Σφαγείων παρόλη την έλλειψη προσωπικού και τις αυξημένες απαιτήσεις για την διασφάλιση της Δημόσιας υγείας και την μέγιστη ποιότητα , λειτούργησαμε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και για μία χρονιά ακόμη το Περιφερειακό Φυτώριο συνετέλεσε στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στο νησί της Ρόδου αλλά και των νησιών της Δωδεκανήσου εξυπηρετώντας τους παραγωγούς με την παράλληλη λειτουργία και των σφαγείων στην Δ.Κ. Έμπωνας στις περιόδους αιχμής(Πάσχα ,κ.λ.π.)

Επίσης οι σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις συντηρήθηκαν και βελτιώθηκαν μέσω του τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας και έτσι το Σφαγείο προσαρμόστηκε στους νέους κανόνες λειτουργίας.

Αποτελέσματα Σφαγείου για το έτος 2017 σύμφωνα με το συνημμένο πίνακα :

ΕΙΔΟΣ ΣΦΑΓΙΟΥ ΒΟΟΕΙΔΗ ΧΟΙΡΟΙ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ ΣΥΝΟΛΟ

ΣΥΝΟΛΑ

ΕΤΟΥΣ

240 1737 6663 8640

Με εκτίμηση

Ο

Πρόεδρος Δ.Σ.

Μιχαήλ Μπαριανάκης

Περιφερειακός Σύμβουλος

1dimarxos nisirou

Tον Δήμαρχο Νισύρου κ. Χριστοφή Κορωναίο , δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Στην διάρκεια της συνάντησης εργασίας, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, υπήρξε εκτενής ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα του νησιού.

Ιδιαίτερα συζητήθηκε η επικείμενη οριστική αδειοδότηση της λειτουργίας του σφαγείου Νισύρου, καθώς η προσθήκη νέας γραμμής σφαγής στο υπάρχον σφαγείο.

ergomarathonexpo

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών που καταβάλει για την ανάδειξη των αθλητικών διοργανώσεων και δη των δρομικών αγωνισμάτων που φιλοξενούνται στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες, συμμετέχει στην εξειδικευμένη έκθεση Ergo Marathon Expo διεξάγεται από 9 έως 11 Νοεμβρίου 2017 στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do Παλαιού Φαλήρου.

H έκθεση ERGO Marathon Expo, η οποία διενεργείται παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, αποτελεί ένα μοναδικό αθλητικό φεστιβάλ όπου οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες του Μαραθωνίου καθώς και όλοι οι αθλητές, μπορούν να ενημερωθούν και να γνωρίσουν δρώμενα γύρω από τον αθλητισμό, που τους αφορούν.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου φιλοξενούνται οι εξής αγώνες: Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, Kos City Run, Patmos Revelation, Cyclades Trail Cup, Amorgos Trail Challenge, Andros Trail Race, Donousa Trail Running, Ios Trail Race, Naxos Trail Race, Syros City Trail, Tinos Challenge xtreme edition, Folegandros Sunset Trail, Trail Swim Run Milos & Kimolos, Ημιμαραθώνιος Άνδρου-Δρόμος Αφανούς Ναύτη, Road Race Antiparos, Serifos Sunset Race, Tinos Running Experience και Santorini Experience.

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησαν στην έκθεση η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γεώργιος Λεονταρίτης.

«Η  ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, ως ειδική μορφή τουρισμού, αποτελεί στρατηγικό στόχο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Τα τελευταία χρόνια καταβάλλουμε συντονισμένες προσπάθειες ώστε να εδραιώσουμε το Νότιο Αιγαίο ως τον ιδανικό τόπο για να φιλοξενήσει αθλητικές διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας και ακτινοβολίας. Εμπλουτίζουμε το τουριστικό μας προϊόν με μεγάλα αθλητικά event, συνθέτοντας ένα προϊόν το οποίο  γνωρίζει μεγάλη άνθιση σε όλο τον κόσμο. Στην Ergo Marathon Expo φτάσαμε να έχουμε μαζί μας πάνω από 20 αγώνες, γεγονός που αποδεικνύει τη σημαντική προσφορά αθλητικών διοργανώσεων στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Μ. Παπαβασιλείου.

gkalis 2

Τον Νίκο Γκάλη, τον κορυφαίο Έλληνα καλαθοσφαιριστή όλων των εποχών, υποδέχτηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο Νίκος Γκάλης, με καταγωγή από τον Άγιο Ισίδωρο της Ρόδου, που το βράδυ της  8ης Σεπτεμβρίου του 2017, μπήκε στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, κατακτώντας την υψηλότερη κορυφή του αθλήματός του, βρίσκεται στη Ρόδο για να παραστεί στο 2ο τουρνουά μπάσκετ που θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν του, στις 27 και 28 Οκτωβρίου στο Βενετόκλειο και στο κλειστό γυμναστήριο Κρεμαστής, το οποίο συνδιοργανώνουν ο Α.Ο. Πήγασος Κρεμαστής και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Τον θρύλο του μπάσκετ συνόδευε ο Πρόεδρος του Α.Ο. Πήγασος Κρεμαστής, Ευάγγελος Αθανασιάδης, ενώ παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης, Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο Εντεταλμένος Πολιτισμού Δωδεκανήσου, Κάλλιστος Διακογεωργίου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Μιχάλης Μπαριανάκης.

Στη συζήτηση που έγινε, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Νίκο Γκάλη για τη σοβαρότητα με την οποία η Περιφερειακή Αρχή αντιμετωπίζει τον Αθλητισμό, τόσο σε επίπεδο αθλητικών εκδηλώσεων ιδιαίτερα μεγάλης εμβέλειας που συνδιοργανώνει και στηρίζει, όσο και σε επίπεδο αθλητικών υποδομών στα νησιά, στις οποίες διατίθεται ένα σημαντικό κομμάτι των ιδίων πόρων της Περιφέρειας, προκειμένου η νεολαία σε όλα τα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, να έχει τους κατάλληλους χώρους για να αθληθεί, σημειώνοντας ότι μέσα από αυτούς τους χώρους θα αναδειχθούν οι μελλοντικοί πρωταθλητές.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή για τα νησιά της Περιφέρειάς μας και ειδικά για τη Ρόδο, να υποδεχόμαστε τον κ. Νίκο Γκάλη, έναν  άνθρωπο που έχει κατακτήσει τις υψηλότερες κορυφές στον αθλητισμό και πραγματικά είναι ένας ζωντανός θρύλος του μπάσκετ. Είναι ο άνθρωπος που έφερε το μπάσκετ στην ελληνική νεολαία εκείνος που χάρισε σε όλους του Έλληνες, το 1987,  με την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ, μια πολύ μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Είναι πολύ σημαντικό για έναν τόπο, δικά του παιδιά να έχουν κατακτήσει τόσο ψηλές κορυφές, όπως ο Νίκος Γκάλης, που μπήκε στο Hall of Fame του μπάσκετ. Είναι η ύψιστη αναγνώριση γι αυτόν και μεγάλη η τιμή για τον τόπο, που μπορεί να την αξιοποιήσει, για να εμπνεύσει νέα παιδιά και να τους δώσει την αυτοπεποίθηση που δίνει μια διαδικασία τόσο αξιοκρατική, όπως είναι ο αθλητισμός, ότι μπορούν να κατακτήσουν οποιαδήποτε κορυφή ονειρευτούν, με τη δουλειά τους, τις ικανότητες, την αφοσίωσή τους. Είναι σημαντικό, άνθρωποι με την προσωπική διαδρομή του Νίκου Γκάλη, να γίνονται πρότυπα για τους νέους. Πρότυπα αριστείας που να λειτουργήσουν ως αντιστάθμισμα στην ηθική κρίση της εποχής. Θέλω να πιστεύω ότι η περιοχή μας θα μπορέσει στο άμεσο μέλλον να αξιοποιήσει περισσότερο την παρουσία και την διαδρομή του Νίκου Γκάλη στον αθλητισμό. Εγώ προσωπικά είμαι από εκείνους που θα του το ζητήσω, ούτως ώστε να διοργανώσουμε και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις, αξιοποιώντας το όνομά του».

Ο Νίκος Γκάλης, από πλευρά του, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την θερμή υποδοχή και για τα αναμνηστικά δώρα που έλαβε από εκείνον. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για την σκέψη του να ενισχυθεί ο αθλητισμός στη Ρόδο και στα άλλα νησιά. Σε ένα κάλεσμα για τα νέα παιδιά είμαι πάντα ανοιχτός, γιατί, όπως είπε και ο Περιφερειάρχης, ζούμε σε μια δύσκολη εποχή και πολύ σημαντικό, τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Στο κάλεσμα του Περιφερειάρχη είμαι ανοιχτός και τον ευχαριστώ γι αυτό».

 

1kallistos

Διαβάστε ακόμα

Web Analytics