Monday 23 October 2017

athletic logo white

noname

aigaiopelagitikoi enarxi

Το ανακαινισμένο δημοτικό στάδιο της Μυκόνου, είναι έτοιμα να υποδεχτεί το Σαββατοκύριακο 7 – 8 Οκτωβρίου τα αθλητικά νιάτα του Αιγαίου, αλλά και τους Έλληνες πρωταθλητές στίβου στα πλαίσια των 29ων Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στίβου.

Οι αγώνες διοργανώνονται από το Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής  Πολιτικής – Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Μυκόνου και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κυκλάδων.

Όπως γίνεται κάθε χρόνο το Σάββατο 7/10, στην τελετή έναρξης των αγώνων, η οργανωτική επιτροπή  θα τιμήσει τους αθλητές και αθλήτριες των σωματείων του Αιγαίου που έχουν πετύχει ξεχωριστές αθλητικές διακρίσεις, που εκπροσώπησαν τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες και πέτυχαν πρώτες νίκες σε ατομικό αγώνισμα στα πανελλήνια πρωταθλήματα του 2017.

Μαζί με τους αθλητές – αθλήτριες θα τιμηθούν και οι προπονητές τους, που είναι σωματειακοί προπονητές στα σωματεία του Αιγαίου και γυμνάζουν τους αθλητές τους σε ένα από τα νησιά του Αιγαίου.

Οι αθλητές – αθλήτριες που θα τιμηθούν είναι:

1)  Νικολέτα Κυριακοπούλου           ΑΓΕΣ Κάμμειρος 2009

2)  Ουρανία Ρεμπούλη                    ΑΓΕΣ Κάμμειρος  2009

3)  Χριστόφορος Μερούσης             Φ.Ο. Βροντάδων

4)  Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ           Α.Ο. Μυκόνου

5)  Μαρία Μπελιμπάσάκη               Παναξιακός Α.Ο.

6)  Δημοσθένης Μαγγίνας               Α.Ο. Μυκόνου

7)  Ανδρέας Δημητράκης                 Παναξιακός Α.Ο.

8)  Μαρία Μαγκούλια                       Α.Σ Ένωση Καζώνης – Κάλυμνος 2.000

9)  Αδαμαντία  Ανθούσα                   Α.Ε. Λέσβου Καλλονής

10) Μαρία Καβαλιέρου                     Παναξιακός Α.Ο.

11) Όλγα Φιάσκα                             Γ.Σ. Αθλοκίνηση Μυτιλήνης

12) Ευστρατία Μιχαέλα Φιάσκα       Γ.Σ. Αθλοκίνηση Μυτιλήνης

13) Νικόλαος Κατραμάδος               Γ.Σ. Ν. Λέρου

14) Ευστράτιος Τζίμης                     Α.Ο. Αρισβαίος Καλλονής

15) Ελπίδα – Μαρία Σταμπούλη      Α.Ο. Αρισβαίος Καλλονής

16) Μιχάλης Σεϊτης (ΑμεΑ)               Α.Ο. Σταματίου  Ρόδου

17) Θεοδώρα Κουστουράκη (ΑμεΑ)  Ίωνες  Χίου

Οι προπονητές των σωματείων του Αιγαίου που θα τιμηθούν είναι:

1) Γρηγόρης  Κοντός                   Γ.Σ. Αθλοκίνηση Μυτιλήνης

2) Ξενοφών  Κουτελάς                Α.Σ. Ένωση Καζώνης – Κάλυμνος 2.000

3) Μιλτιάδης Παπαντωνάκης       Γ.Σ. Ν. Λέρου

4) Ευάγγελος  Ζορμπάς               Α.Ο. Αρισβαίος Καλλονής

5) Κώστας Παπανικολάου           Ίωνες Χίου

Από την οργανωτική επιτροπή.

DSC06640

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του τριετούς Στρατηγικού Σχεδίου Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την περίοδο 2017-2018 θα πάρει μέρος σε σημαντικές τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συνεχίζοντας δυναμικά τις ενέργειες για την ενίσχυση της θέσης της στην τουριστική βιομηχανία, την καθιέρωση ενός διακριτού, ελκυστικού, αυθεντικού τουριστικού προϊόντος και την ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας του κάθε προορισμού ξεχωριστά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσα και από τη συμμετοχή της στις τουριστικές εκθέσεις, προβάλλεται με ενιαία εικόνα και περιεχόμενο ως προορισμός εναλλακτικών εμπειριών.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχοντας εκπονήσει το Τριετές Στρατηγικό Σχέδιο προβολής των νησιών, έχει θέσει στη διάθεση των δήμων, των φορέων και των επιχειρήσεων ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο εργαλείο το οποίο φέρνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα αυτά των επιμέρους δράσεων της πρώτης περιόδου εφαρμογής του πλάνου τουριστικής προβολής της Περιφέρειας, καθώς και οι άξονες γύρω από τους οποίους έχει δομηθεί η δεύτερη φάση, παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση για τα ΜΜΕ στις 7 Σεπτεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Rodos Park.

Η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας φιλοξενεί δωρεάν τους νησιωτικούς δήμους στα περίπτερά της και καλεί επίσης τους επιχειρηματίες του τουρισμού να πάρουν μέρος στις τουριστικές εκθέσεις κάτω από την ομπρέλα της. «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει καταφέρει με μοντέρνας αισθητικής περίπτερα, τα οποία αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νησιωτικό στοιχείο, να αφήνει δυνατό το στίγμα της στις τουριστικές εκθέσεις που παίρνει μέρος. Εργαζόμαστε συστηματικά και στοχευμένα για να προβάλουμε τις ξεχωριστές εμπειρίες που προσφέρουν τα νησιά. Σε αυτή μας την προσπάθεια να αναδείξουμε τον πολυσχιδή χαρακτήρα του τουριστικού μας προϊόντος και τις ανεξάντλητες δυνατότητες που προσφέρει το Νότιο Αιγαίο, καλούμε να συμμετέχουν όλοι οι νησιωτικοί δήμοι και οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, οι επιχειρηματίες του τουρισμού», δηλώνει η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου.

*Καλούνται οι δήμοι των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου καθώς και οι άμεσα εμπλεκόμενοι στον τομέα του τουρισμού (ξενοδοχεία-καταλύματα, τουριστικά πρακτορεία, επιχειρήσεις εστίασης και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις) που επιθυμούν να πάρουν μέρος στις τουριστικές εκθέσεις μέσω της ΠΝΑΙ, να δηλώσουν συμμετοχή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ttd.pnai.gov.gr (για τα Δωδεκάνησα) και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (για τις Κυκλάδες) καθώς επίσης στα τηλέφωνα 22413-60515 και 22810-77280 αντίστοιχα.

Ο προγραμματισμός για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για  την περίοδο 2017-2018 έχει ως ακολούθως:

2017  
ΧΩΡΑ ΕΚΘΕΣΗ
ΑΓΓΛΙΑ (ΛΟΝΔΙΝΟ)  WTM  06-08/11/2017
ΠΟΛΩΝΙΑ (ΒΑΡΣΟΒΙΑ)  GRECKA PANORAMA    01-03/12/2017
ΑΘΗΝΑ   ΜΙΤΕ  19-22/10/2017
ΑΘΗΝΑ  ERGO MARATHON EXPO   09-11/11/2017
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ PHILOXENIA    10-12/11/2017
ΑΘΗΝΑ   GREEK TOURISM EXPO   08-10/12/2017
2018  
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΙΤΒ Βερολίνο
ΡΩΣΙΑ MITT Μόσχα
ΓΑΛΛΙΑ Salon Mondial du Tourisme-Παρίσι
ΣΟΥΗΔΙΑ Mediterranean Panorama – Στοκχόλμη
ΙΤΑΛΙΑ BIT – Μιλάνο
ΓΕΡΜΑΝΙΑ Tour Natur – Ντίσελντορφ
ΑΓΓΛΙΑ WTM – Λονδίνο
ΕΛΛΑΔΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Philoxenia
ΠΟΛΩΝΙΑ– Βαρσοβία  Grecka Panorama
ΑΘΗΝΑ Greek Tourism Expo
ΑΘΗΝΑ Athens Ergo Marathon Expo
ΑΘΗΝΑ Greek Travel Show
ΑΘΗΝΑ ΜΙΤΕ

 

nikolis

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Νίκος Νικολής επισκέφθηκε την Κω την Δευτέρα 11/09/2017.

Στο Επαρχείο του Νησιού παρουσία του Επάρχου Γεωργίου Χαλκιδιού και της Περιφερειακής Συμβούλου Νάκης Ευρυδίκης, πραγματοποίησε συναντήσεις με τα αθλητικά σωματεία του νησιού του Ιπποκράτη για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Επίσης συναντήθηκε με τον υπεύθυνο αθλητισμού του Δήμου Κω.

Έχοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα για τα προβλήματα και για τις απαιτήσεις που υπάρχουν στον Τομέα του Αθλητισμού στην Κω, ο κ.Νικολής –πάντα σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Πολιτισμού και Τουρισμού κ.Παπαβασιλείου Μαριέτα- υποσχέθηκε ότι θα δοθούν άμεσα λύσεις και δρομολόγηση των θεμάτων που απαιτούν περισσότερο χρόνο και μελέτες για την συντήρηση και δημιουργία υποδομών στα πλαίσια των δυνατοτήτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

DIAKF

Η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, αντικείμενο συνεργασίας του Περιφερειάρχη, με τον Πρόεδρο της ΕΠΣΔ, Παναγιώτη Διακοφώτη (05/9/2017 13:04)

Συνάντηση συνεργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΕΠΣΔ και Μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ κ. Διακοφώτη με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο.
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την Περιφέρεια, μετά το πέρας της συνάντησης:

Η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, αντικείμενο συνεργασίας του Περιφερειάρχη, με τον Πρόεδρο της ΕΠΣΔ, Παναγιώτη Διακοφώτη
Συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΕΠΣΔ, Παναγιώτη Διακοφώτη, είχε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στο γραφείο του στην Περιφέρεια.
Ο κ. Χατζημάρκος συνεχάρη κατ’ αρχήν τον κ. Διακοφώτη για την εκλογή του στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας , θέση από την οποία η περιοχή μας προσδοκά να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα από πλευράς της ΕΠΟ για τα νησιά της Δωδεκανήσου και για την πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται, για την ανάπτυξη και καλλιέργεια του αθλήματος.
Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η συντήρηση και βελτίωση των αθλητικών υποδομών, στόχος για τον οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δαπανά σταθερά χρήματα και προχωρά στα αναγκαία έργα στα γήπεδα των νησιών της, μέσα από Προγραμματικές Συμβάσεις με τους δήμους, αφού αυτό αποτελεί αρμοδιότητα των δήμων.
Συμφωνήθηκε, στο επόμενο διάστημα να δοθεί έμφαση στον ηλεκτροφωτισμό των γηπέδων που στερούνται, προκειμένου να μπορέσουν τα γήπεδα αυτά να είναι λειτουργικά σε μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, προς όφελος των αγωνιστικών και προπονητικών αναγκών των ομάδων. 
Εξάλλου, με μέριμνα του Προέδρου της ΕΠΣΔ, κ. Διακοφώτη, συμπληρώθηκαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά της FIFA, στα γήπεδα για τα οποία η Περιφέρεια έχει δεσμεύσει πόρους για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την δημοπράτηση των αντίστοιχων έργων και την αξιοποίηση των πόρων που έχει διαθέσει η Περιφέρεια για τον σκοπό αυτό.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Διακοφώτης δήλωσε:
«Θέλω να ευχαριστήσω το Περιφερειάρχη, κ. Γιώργο Χατζημάρκο, γιατί από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό της ΕΠΣΔ και στήριξε έμπρακτα την όλη προσπάθεια αναβάθμισης και ανάπτυξης του ποδοσφαίρου. Σαν Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου, αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τέτοιους ανθρώπους δίπλα μας, να στηρίζουν την προσπάθειά μας».

tournaturpnai2

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην εξειδικευμένη τουριστική έκθεση TOUR NATUR που πραγματοποιήθηκε στο Düsseldorf της Γερμανίας το διάστημα από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου 2017.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε με 10 διαφορετικά νησιά από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα τη Ρόδο, την Κω, την Κάλυμνο, την Κάρπαθο, την Αστυπάλαια, τη Σέριφο, την Τήνο, την  Αμοργό, την Κέα και την Άνδρο, παρουσιάζοντας τη μεγάλη γκάμα εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων που προσφέρουν.

Περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες εκτιμάται ότι πέρασαν από την έκθεση, όπου πήραν μέρος περίπου 5000 ταξιδιωτικοί προορισμοί απ’ όλο τον κόσμο και 275 εκθέτες. Τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών με τα απαράμιλλες φυσικές ομορφιές τους και τις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρουν για υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες. Στο περιθώριο της έκθεσης, έγιναν σημαντικές επαφές με εκπροσώπους τουριστικών οργανισμών, ενώ οι εκπρόσωποι των νησιών είχαν την ευκαιρία να κλείσουν συμφωνίες.

Η TOUR NATUR αποτελεί τη σημαντικότερη τουριστική έκθεση στην Ευρώπη για τους λάτρεις των υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων. Εστιάζει στην πεζοπορία, που αποτελεί το αγαπημένο χόμπι περίπου 40 εκατομμυρίων Γερμανών αλλά και σε υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες από την αναρρίχηση μέχρι την ορεινή ποδηλασία και το κανό. Η ΠΝΑΙ ξεκίνησε το νέο κύκλο συμμετοχών σε τουριστικές εκθέσεις από το Düsseldorf, στην προσπάθεια που καταβάλει στοχευμένα να αναδείξει τον ανεξάντλητο πλούτο των φυσικών ομορφιών και των ειδικών μορφών τουρισμού που διαθέτουν τα νησιά. 

Για τη συμμετοχή της ΠΝΑΙ στην TOUR NATUR, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου δηλώνει: «Η συμμετοχή της Περιφέρειάς μας στην Tour Natur 2017 στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Αναδείχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ανεξάντλητες δυνατότητες των νησιών μας, ενώ υπήρξαν επαφές και διαπραγματεύσεις με τουριστικούς οργανισμούς που ενδιαφέρονται για εναλλακτικά τουριστικά προϊόντα.  Αποτελεί στρατηγικό μας στόχο η ανάδειξη του τουριστικού πλούτου των νησιών μας και ενίσχυση της θέσης τους απέναντι στον ανταγωνισμό».

Διαβάστε ακόμα

Web Analytics