Tuesday 19 June 2018

athletic logo white

noname

 

 omiliamk

Την έντονη αντίθεσή του στην κυβερνητική μεθόδευση για την υποβάθμιση του νοσοκομείου Καρπάθου εξέφρασε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ο  κ. Κόνσολας, κατά την τοποθέτησή του στο άρθρο 27 του νομοσχεδίου που αφορά στην ίδρυση νοσοκομείου στην Κάρπαθο, τόνισε:

 «Η κυβέρνηση, αντί να εκπονήσει και να εγκρίνει το νέο οργανισμό του νοσοκομείου που θα προβλέπει τις θέσεις που έχει ανάγκη ένα νοσοκομείο για να λειτουργήσει, τι κάνει;

Μεταφέρει αυτόματα τις θέσεις του Κέντρου Υγείας Καρπάθου στο νέο νοσοκομείο, με την ίδια εργασιακή σχέση, κατηγορία, κλάδο και βαθμό που κατέχει κάθε εργαζόμενος.

Ένα Κέντρο Υγείας που είναι ήδη υποστελεχωμένο, δεν έχει χειρουργό, καρδιολόγο, υπάρχει έλλειψη αγροτικών ιατρών.

Ουσιαστικά, δηλαδή, η κυβέρνηση μεταφέρει το Κέντρο Υγείας στο κτήριο του νέου νοσοκομείου και το βαφτίζει νοσοκομείο.

Αντί να ακολουθήσει την ενδεδειγμένη διαδικασία που ακολουθείται σε όλα τα νέα νοσοκομεία που δημιουργούνται.

Ποια είναι αυτή; Η σύσταση οργανισμού, γιατί διαφορετικά η μεθόδευση που ακολουθεί η κυβέρνηση, με το συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου, συνιστά εμπαιγμό για τους πολίτες της Καρπάθου».

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επικαλέστηκε, επίσης, το παράδειγμα του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας στην Κω, που έμεινε ανενεργό λόγω της ανυπαρξίας οργανισμού, ο οποίος θα προβλέπει τις θέσεις ιατρών, νοσηλευτών και πολιτικού προσωπικού που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας, χωρίς να υπάρχουν χρήματα ούτε για τη λειτουργία, τον εξοπλισμό και τη συντήρησή τους, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, ότι δημιουργούνται σε μεγάλες πόλεις και όχι σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο Μάνος Κόνσολας, έκλεισε την ομιλία του, τονίζοντας:

«Απουσιάζουν από το νομοσχέδιο ουσιαστικές τομές και παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Αναφέρω κάποιες από αυτές:

- Καμία μέριμνα για τη θεσμική δυνατότητα της αυτοδιοίκησης να λειτουργεί μικρές μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ιδιαίτερα σε νησιωτικές περιοχές.

- Καμία αναφορά στην υιοθέτηση ηλεκτρονικής κάρτας υγείας.

- Καμία προσπάθεια για τον επανασχεδιασμό του υγειονομικού χάρτη της χώρας,

- Καμία αναφορά στην προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία για ζητήματα ψυχικής υγείας.

Κάτι ακόμα: κύριε Υπουργέ.

Γνωρίζετε ότι οι δομές της δημόσιας υγείας στις νησιωτικές περιοχές, είναι υποστελεχωμένες.

Όπως γνωρίζετε ότι οι προκηρύξεις που κάνει το Υπουργείο αποβαίνουν άκαρπες γιατί δεν υπάρχουν τα κίνητρα για να υπηρετήσει ένας γιατρός σε μια νησιωτική ή δυσπρόσιτη περιοχή.

Έχουμε καταθέσει από τις 4 Νοεμβρίου του 2015 –και σας το έχω κοινοποιήσει- μια παράκληση στον κ. Μανιό, στον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς σκοπιμότητες, για να συζητήσουμε στην Επιτροπή εκείνη τα θέματα του νησιωτικού χώρου και να μιλήσουμε για τα κίνητρα.

Σας κατέθεσα ένα πλαίσιο.

Καταθέτω στα Πρακτικά και τη δική σας επιστολή και την επιστολή που κατέθεσα στον κ. Μανιό.  

Τα θέματα της υγείας είναι εθνική υπόθεση, κύριε Υπουργέ, χωρίς σκοπιμότητες, ιδεοληψίες και αποσπασματικότητα.

Έστω και τώρα, πρέπει να βελτιώσετε αυτές τις θέσεις που έχουμε πει εδώ όλοι οι συνάδελφοι και κυρίως να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία που αγγίζει το μέλλον.

Γιατί η Ελλάδα, σε αυτήν την κρίσιμη ώρα, χρειάζεται μια ουσιαστική αναβάθμιση συνολικά στην υγεία και όχι αποσπασματικούς σχεδιασμούς».

karpathos

Το γήπεδο του Ποσειδώνα Καρπάθου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ώστε να κάνει επιτόπια αυτοψία της τοποθέτησης του συνθετικού χλοοτάπητα, η προμήθεια του οποίου στον Δήμο Καρπάθου ήταν προσωπικός στόχος του Περιφερειάρχη, ο οποίος υλοποιήθηκε. Ο κ. Χατζημάρκος συνοδευόταν από τον Έπαρχο Καρπάθου, Ιωάννη Μηνατσή, τον Δήμαρχο Ηλία Λάμπρο και φυσικά τον πρόεδρο του Ποσειδώνα, Γιάννη Βιτώρη. Ο Γιάννης Βιτώρης ξενάγησε τον Περιφερειάρχη στις εγκαταστάσεις του γηπέδου, ενώ οι δύο άνδρες είχαν μακρά συνομιλία για την πορεία του Ποσειδώνα και τον αθλητισμό της Καρπάθου, με τον πρόεδρο της ομάδας μας να του εξηγεί το πλάνο της επόμενης πενταετίας και τους στόχους που έχουν τεθεί σε επίπεδο εγκαταστάσεων. Ο κ. Χατζημάρκος ενημέρωσε τους ανθρώπους του Ποσειδώνα, ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα ολοκληρωθεί και το τυπικό κομμάτι της δημοπράτησης του ηλεκτροφωτισμού, έργο της Περιφέρειας που θα ολοκληρωθεί άμεσα, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα του γηπέδου της ομάδας μας. Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης, δεσμέυτηκε για την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων, τονίζοντας την ανάγκη της δημιουργίας γηπέδου μπάσκετ στα Πηγάδια, έργο το οποίο θα δρομολογηθεί άμεσα, ώστε να συμπληρώσει τις εγκαταστάσεις του Ποσειδωνίου Αθλητικού Κέντρου.

*Η διοίκηση, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές του Α.Σ.Κ. Ποσειδών εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για τον πρόωρο χαμό του συμπατριώτη και φίλου της ομάδας μας Μανώλη Χαλκιά. Εκφράζουμε στην οικογένεια του και κυρίως στους γιους του, τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Μηνά Χαλκιά, τον πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, Αντώνη Χαλκιά και τον χορηγό της ομάδας μας, Γιάννη Χαλκιά και τους οικείους τους, τα συλλυπητήρια μας.

 

poseidonia

Στις 11 Ιουλίου ξεκινάει φέτος το μεγάλο τουρνουά της Καρπάθου... Η κλήρωση των ομίλων και το πρόγραμμα των αγώνων!

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το Ποσειδώνιο Κύπελλο Καρπάθου 2016 που διεξάγεται φέτος στη μνήμη του πατρός Μιχαήλ Οικονομίδη. Το βράδυ της Τετάρτης στο ξενοδοχείο Alimounda Mare και μέσα σε εξαιρετικό κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων ομάδων και της οργανωτικής επιτροπής, διεξήχθη η κλήρωση του Κυπέλλου, που ξεκινάει στις 11 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 18 Αυγούστου με τον μεγάλο τελικό. Η αρχή θα γίνει με την αναμέτρηση Πηγάδια-Σπόα για τον 1ο όμιλο.Στην εκδήλωση παρέστη ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣΔ, κ. Χρήστος Ψέλλας, ο πρόεδρος του ΚΟΠΑΠ κ. Γιώργος Βασιλαράκης και ο πρόεδρος του ΑΣΚ Ποσειδών κ. Γιάννης Βιτώρης. Για ακόμα μια φορά η διοργάνωση από τον Ποσειδώνα Καρπάθου, έχει τεθεί υπό την αιγίδα της ΕΠΣΔ και του ΚΟΠΑΠ του Δήμου Καρπάθου. Ο ΑΣΚ Ποσειδών ευχαριστεί τον κ. Μανωλάκη για τη φιλοξενία στο ξενοδοχείο του και εύχεται η ίδια εξαιρετική εικόνα από τα σωματεία να παρουσιαστεί σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά.

Οι όμιλοι του Κυπέλλου:
Α’ Όμιλος: Πηγάδια, Σπόα, Όθος, Μεσοχώρι, Απέρι
Β’ Όμιλος: Βωλάδα, Πυλές, Αρκάσα, Όλυμπος, Μενετές

Το πρόγραμμα:
11/7: Πηγάδια-Σπόα
12/7: Βωλάδα-Πυλές
13/7: Όθος-Μεσοχώρι
14/7: Αρκάσα-Όλυμπος
15/7: Απέρι-Πηγάδια
16/7: Μενετές-Βωλάδα
17/7: Σπόα-Όθος
18/7: Πυλές-Αρκάσα
19/7: Μεσοχώρι-Απέρι
20/7: Όλυμπος-Μενετές
21/7: Πηγάδια-Όθος
22/7: Βωλάδα-Αρκάσα
23/7: Απέρι-Σπόα
24/7: Μενετές-Πυλές
25/7: Μεσοχώρι-Πηγάδια
28/7: Όλυμπος-Βωλάδα
29/7: Όθος-Απέρι
30/7: Αρκάσα-Μενετές
31/7: Σπόα-Μεσοχώρι
1/8: Πυλές-Όλυμπος
7/8: Α2-Β3 (Γ1)
8/8: Β2-Α3 (Γ2)
12/8: Β1-Γ1
13/8: Α1-Γ2
17/8: Τελικός

augenakis

Στην Κάρπαθο βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας 30 Μαΐου 2016, ο Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου Δρ Στέφανος Δράκος, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που συνδιοργανώνουν η Πολεμική Αεροπορία, ο Δήμος Καρπάθου και ο Δήμος Χανίων, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα (10) ετών από το θάνατο του ήρωα Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη.

Ο κος Στέφανος Δράκος, συμμετείχε νωρίτερα σε συνεδρίαση της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Καρπάθου, που πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος εκπροσωπεί στις εκδηλώσεις τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Αμέσως μετά, ο κος Στέφανος Δράκος, συμμετείχε στον εορτασμό για την απόδοση τιμής στον ήρωα Σμηναγό, δηλώνοντας τα κάτωθι:

«Ἀνδρῶν γὰρ ἐπιφανῶν πᾶσα γῆ τάφος», είχε πει ο αρχαίος ιστορικός Θουκυδίδης, προσδιορίζοντας τον τάφο των επιφανών ανδρών σε κάθε τόπο. Στο Σμηναγό της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Κωνσταντίνο Ηλιάκη, που χάθηκε για την πατρίδα, για την τιμή των Ελλήνων, για την ελευθερία, ο τάφος του είναι, όπου λογίζεται η μνήμη του, σε κάθε τόπο. Ο αθάνατος ηρωισμός του, τον κρατά ζωντανό, δάσκαλο και οδηγό.

Υπερασπιζόμενος την πατρίδα, έδωσε τη ζωή του, στην νοτιοανατολική άκρη του Αιγαίου, στην ακριτική Δωδεκάνησο. Σήμερα, εδώ στην Κάρπαθο, του αποδίδεται τιμή και μνημονεύεται η θυσία του, μία θυσία που τελέσθηκε πριν από δέκα (10) έτη, αφήνοντας πίσω την οικογένειά του και τα παιδιά του.

Ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης, έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα, για την ελευθερία. Σφράγισε με το αίμα του, την ανάσα του, τη θυσία του, το αληθές του ηρωισμού των Ελλήνων, τη φιλοπατρία τους, την ελευθερία τους. Εκείνο το μοιραίο μεσημέρι της 23ης Μαΐου 2006, στις 12.42, μία νέα αερομαχία, λάμβανε χώρα στο Αιγαίο. Εκεί όπου ο ήρωας Σμηναγός, στην προσπάθειά του να αναχαιτίσει ένα τουρκικό F16, χάθηκε στη θάλασσα. Λίγες ώρες μετά, το πλήρωμα της φρεγάτας "Λήμνος", εντόπισε την κάσκα, το PL και ένα survival kit. Ο ήρωας σμηναγός, θεωρήθηκε νεκρός.

Αυτό τον ήρωα μνημονεύει σήμερα η Κάρπαθος, εδώ στο μνημείο που δημιουργήθηκε προς τιμήν του. Εκείνον, που θυσιάστηκε για την πατρίδα, που έδειξε το δρόμο της ελευθερίας, του ηρωισμού. Οδηγός, διδάσκαλος, φιλόπατρις, ήρωας.

Αιωνία η μνήμη του και η προσφορά του. Αιωνία η ηρωική του πορεία, η αυτοθυσία και η αρετή του. Αιωνία και η προσφορά των Ελλήνων ακριτών που φυλάττουν Θερμοπύλες, των ανθρώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, που ξαγρυπνούν για την ασφάλεια, την ειρήνη, τη λευτεριά. Υπέρ πίστεως και πατρίδος.

«Τιμή σ’ εκείνους, όπου στη ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες».

Δρ Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

karpathos

Στην κατασκευή Δικτύου για την βελτίωση της ικανότητας κάθετης απορροής και αποστράγγισης των όμβριων υδάτων στο ποδοσφαιρικό γήπεδο «Πηγαδιών» του Δήμου Καρπάθου- λόγω ανανέωσης της επιφάνειας χρήσης του αγωνιστικού χώρου από “ξηρή” επιφάνεια σε επιφάνεια συνθετικού χλοοτάπητα ποδοσφαίρου- προχωρά ο Δήμος Καρπάθου.
Σας επισυνάπτουμε την Τεχνική Περιγραφή του εν λόγω έργου ο προϋπολογισμός του οποίου είναι 11.582,37 Ευρώ χωρίς ΦΠΑ και παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν στον Δήμο μας προσφορές για την εκτέλεσή του. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα Γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καρπάθου και στα τηλ. 22453-60139, 22453-60132.
Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών: Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου 

Διαβάστε ακόμα

Web Analytics