Wednesday 23 May 2018

athletic logo white

noname

narkotika

Σε πλοίο της... παρανομίας είχε εξελιχθεί το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά που έφτασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στη Λέρο! 

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δυο επιβάτες που μετέφεραν ναρκωτικά και έναν ακόμη για κλοπή μέσα στο πλοίο κατά την διάρκεια του δρομολογίου! 

Οι αστυνομικοί του τμήματος του νησιού έκαναν στοχευμένο έλεγχο στους υπόπτους ηλικίας 30, 34 και 42 χρόνων και πάνω στον τελευταίο βρήκαν ένα κινητό που είχε κλέψει από άλλον επιβάτη του πλοίου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Στην κατοχή του 30χρονου κατέσχεσαν ένα «φιξάκι» με μικροποσότητα ηρωίνης, αλλά ο τρίτος ύποπτος αποδείχθηκε πιο σημαντικός. 

Ο 34χρονος επιβάτης είχε μαζί του δυο συσκευασίες με μικροποσότητα ηρωίνης, ένα ναρκωτικό χάπι και ζυγαριά ακριβείας. Όμως, η δυσφορία που ήταν αποτυπωμένη στο πρόσωπό του έδειχνε πως έκρυβε και άλλα μυστικά! Μάλιστα, χρειάστηκε να πάει στην... τουαλέτα για να αποβάλει μια συσκευασία με ηρωίνη βάρους 27,7 γραμμαρίων που σκόπευε να διακινήσει στη Λέρο! Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, που τους απήγγειλε τις ανάλογες κατηγορίες. 

Πηγή: Protothema.gr

Padeli Lerou

Mείζον θέμα προέκυψε σχετικά με τη χωροθέτηση του υδατοδροµίου Λέρου στο λιµάνι του Λακκίου, λόγω του γνωστού προβλήματος με τον καθορισμό χερσαίας ζώνης λιμένα, πρόβλημα που ταλαιπωρεί τη Λέρο εδώ και 10 χρόνια.

Με αφορμή αυτό, το Λιμενικό Ταμείο Πάτμου ζητάει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να εξετασθεί η δυνατότητα εξεύρεσης και δεύτερης (εναλλακτικής) θέσης για την κατασκευή του υδατοδροµίου Λέρου, κατά προτίµηση σε µία εκ των περιοχών που υφίσταται καθορισµένη ζώνη λιµένα (Αγίας Μαρίνας, Παντελίου ή Ξηροκάµπου).

Ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου Πάτμου (Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου) έχει ως εξής:

Προς:

1) Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

- ∆ιεύθυνση Τεχνικών Έργων ∆ωδ/σου

- Τµήµα Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καλύµνου

- Υπόψη Ειδικού Συνεργάτη κ. Ιωάννη Μπρα

2) ∆ήµαρχο Λέρου κ. Μιχαήλ Κόλια

3) Ελληνικά Υδατοδρόµια

- Υπόψη κ. Πολυχρόνη Ροντογιάννη

Σε συνέχεια σχετικών επικοινωνιών µας και κατόπιν παραλαβής του πορίσµατος της αρµόδιας επιτροπής, µε το οποίο προτείνεται η χωροθέτηση του υδατοδροµίου Λέρου επί του προβλήτα Ε/Γ- Ο/Γ σκαφών λιµένα Λακκίου Λέρου, επιθυµούµε να επισηµάνουµε τα κάτωθι:

α) Παρά τις περίπου δεκαετείς προσπάθειες του ∆ήµου Λέρου δεν έχει καταστεί µέχρι και σήµερα δυνατή η έκδοση Απόφασης περί καθορισµού οριογραµµών αιγιαλού και παραλίας στην περιοχή του λιµένα Λακκίου Λέρου. ∆υνάµει των διατάξεων του άρθρου 21 του Ν. 2971/2001, το γεγονός αυτό συνιστά ανυπέρβλητο κώλυµα στον καθορισµό της χερσαίας ζώνης λιµένα. Εποµένως, η Υπηρεσία µας δεν έχει αρµοδιότητα να παραχωρεί την χρήση χώρων στην περιοχή αυτή και βάσει της υπ’ αριθµ. 8220/34/14/19-02-2014 εγκυκλίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου το σχετικό αίτηµα πρέπει να υποβληθεί στην αρµόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονοµικών και εν προκειµένω στο Αυτοτελές Γραφείο ∆ηµόσιας Περιουσίας ∆ωδεκανήσου.

β) Λαµβάνοντας υπόψη την µη ύπαρξη καθορισµένης οριογραµµής αιγιαλού στην περιοχή του Λακκίου Λέρου, φοβούµαστε ότι είναι λίαν αµφίβολη η αίσια έκβαση της διαδικασίας ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδροµίου σε αυτήν, δεδοµένου ότι σύµφωνα µε το άρθρο 8, παρ. 1 του Ν. 2971/2001 «πριν από την ......... την εκτέλεση λιµενικών, βιοµηχανικών, τουριστικών και συγκοινωνιακών έργων ή από την έκδοση άδειας για οικοδοµικές εργασίες, εφόσον οι πράξεις αυτές αναφέρονται σε ακίνητα, που απέχουν µέχρι εκατό (100) µέτρα από την ακτογραµµή, απαιτείται να γίνει, µε ποινή ακυρότητας των πράξεων αυτών, ο καθορισµός του αιγιαλού και της παραλίας στην περιοχή αυτή».

Κατόπιν των ανωτέρω, το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Υπηρεσίας µας συζήτησε το θέµα στην τελευταία συνεδρίασή του και αποφάσισε να αιτηθεί την πραγµατοποίηση νέας συνάντησης – αυτοψίας στη νήσο Λέρο, προκειµένου να εξετασθεί η δυνατότητα εξεύρεσης και δεύτερης (εναλλακτικής) θέσης για την κατασκευή του υδατοδροµίου του νησιού, κατά προτίµηση σε µία εκ των περιοχών που υφίσταται καθορισµένη ζώνη λιµένα (Αγίας Μαρίνας, Παντελίου ή Ξηροκάµπου).

Στη συνάντηση αυτή είναι δυνατή η παρουσία και υπαλλήλου του Τµήµατος Τεχνικών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας µας, σε περίπτωση που αυτό κριθεί σκόπιµο.

Παρακαλούµε θερµά για την ενηµέρωση και τις ενέργειές σας.

Ο Πρόεδρος

Γρηγόριος Στόικος

∆ήµαρχος Πάτµου

Πηγή: lerosnews.gr

Διαβάστε ακόμα

Web Analytics