Wednesday 28 June 2017

athletic logo white

IEK Artium

noname

Patmos dodecanese castle

Ξεκινά το Σάββατο 27 Αυγούστου το επετειακό 15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου με το Βυζαντινό Ορατόριο «Αποκάλυψη του Ιωάννου».

Ακούγονται, για πρώτη φορά, μελοποιημένα χωρία, που στηρίζονται στους 8 ήχους-τρόπους της Βυζαντινής Μουσικής, από το αυθεντικό κείμενο που έγραψε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στα τέλη του 1ου αι. μ. Χ., (20 αιώνες μετά), και μάλιστα στο χώρο που το έγραψε.

Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, εορτάζοντας τα 15 χρόνια παρουσίας του, έρχεται να αναδείξει μουσικές θεσπέσιες, όπως ακριβώς αρμόζει στην παράδοση του νησιού που φιλοξενεί το Σπήλαιο όπου ο Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψή του. 
Ο πολιτισμός, η υψηλή τέχνη και η πνευματικότητα, βρίσκουν στην Πάτμο το ιδανικό σημείο συνάντησης, σε έναν ιερό χώρο που ανακηρύχτηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον μαέστρο Άλκη Μπαλτά, και διοργανωτή το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου, θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 27 Αυγούστου έως την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, στον Ιερό Χώρο της Αποκάλυψης, με ελεύθερη είσοδο.

Καλλιτεχνικές βραδιές μέθεξης, οι οποίες συνδυάζονται με μία επίσκεψη στο Ιερό Σπήλαιο, αλλά και στις πολλές και διαφορετικές μαγευτικές τοποθεσίες του. Μία παράδοση ποιοτικής ψυχαγωγίας και απολαυστικών διακοπών με διακριτό χαρακτήρα, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, για μικρούς και μεγάλους, που, παρά τις δυσκολίες της εποχής, θα συνεχιστεί για χρόνια.

iefimerida.gr

patmos

 

Επειδή πολλοί φίλοι και κάτοικοι του νησιού της Πάτμου ρωτάνε για να μάθουνε περισσότερα πράγματα για τη μη πραγματοποίηση του 9ου Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου , των ποδηλατοπδρομιών και της ημερίδας ΕΥΖΗΝ, δημοσιεύουμε την επιστολή που έστειλαν σήμερα στο Δήμο Πάτμου οι οργανωτές του.

 Αξιότιμε κύριε δήμαρχε, πρόεδρε και μέλη του Δημοτικού συμβουλίου

Με μεγάλη λύπη σας ενημερώνουμε ότι το 9ο Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης Αιγαίου συμπεριμβανομένων της 5ης ποδηλατοδρομίας πολιτισμού, (για ενήλικους) της 4ης Τζούνιορ (για παιδιά) και της ημερίδας ΕΥ ΖΗΝ που είχαμε προγραμματίσει για 18 και 19 Ιουνίου 2016, δεν θα το πραγματοποιήσουμε φέτος.
Η καθυστερημένη απάντηση σας στο αίτημά, σε συνδυασμό με τον τρόπο επιχορήγησης, καθιστούν αδύνατη την πραγματοποίηση του, διότι απαιτεί χρονοβόρα για τους εθελοντές γραφειοκρατία, που σε συνδυασμό με τον ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας που απομένει, κάνουν ανέφικτη την διεξαγωγή τους
Αναλυτικά,
Οι διοργανωτές δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα για τον οποιοδήποτε τρόπο γινόταν η επιχορήγηση από τον Δήμο. Το πρόβλημα δημιουργείται από τη στιγμή που ζητάτε να κάνουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του Δήμου στο κομμάτι που επιχορηγεί, οι εθελοντές-οργανωτές, γιατί όπως επικαλείστε δεν έχετε προσωπικό.
Αξιότιμοι κύριοι,
Πέρυσι στην 8η διοργάνωση, για τον λόγο πάλι της έλλειψης προσωπικού, αναλάβαμε τη διεκπεραίωση της συνδιοργάνωσης, αλλά τότε δεν γνωρίζαμε τι θα συναντούσαμε. Δυστυχώς από εκείνη τη διαδικασία αποκομίσαμε ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που χρειάζονται για να λυθούν τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν και τα οποία εκθέσαμε προσωπικά στον κ. δήμαρχο και στο Δημοτικό συμβούλιο , είναι τόσο χρονοβόρες που καθιστούν αδύνατη την ανάληψη μιας παρόμοιας διαδικασίας και φέτος σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα που απομένει.
Και αυτό γιατί,
Όπως γνωρίζετε, σαν εθελοντές αναλαμβάνουμε να διεκπεραιώσουμε μία μεγάλη και πολύμορφη διοργάνωση, η οποία γίνεται κατά τη διάρκεια της εργασιακής μας απασχόλησης και στον ελεύθερο χρόνο μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να μην έχουμε το χρόνο να επωμιστούμε και την γραφειοκρατική διαδικασία του τμήματος που θα αναλάβει να επιχορηγήσει ο Δήμος. Προερχόμαστε από τον ιδιωτικό τομέα, δεν είμαστε εκπαιδευμένοι όπως οι δημοτικοί υπάλληλοι στη γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτούν οι υπηρεσίες.
Σεβόμαστε το γεγονός ότι δεν έχετε προσωπικό, αλλά θα μπορούσατε, αφού σας εκθέσαμε τα προβλήματα, να επιλέξετε την επιχορήγηση του φορέα με προϋπολογισμό δράσεων που απαιτεί πιο συνοπτικές διαδικασίες όπως γινόταν μέχρι το 2014, και που όπως μας είπε ο κ. επίτροπος είναι μία από τις 3 επιλογές που ο νόμος 202/3463 επιτρέπει σε παρόμοιες περιπτώσεις.
Ή
να απαντούσατε στο αίτημα μας άμεσα και έγκαιρα για να έχουμε την ευχέρεια ελιγμών.
Απεναντίας παρατηρήθηκε το φαινόμενο, μετά 35 μέρες από την πρωτοκόλληση του, δήμαρχος και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου όταν ρωτήθηκαν για την τύχη του αιτήματος να μη γνωρίζουν την ύπαρξη του. Αποτέλεσμα να συζητηθεί το αίτημα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 16ης Μαΐου 2016 ενώ πρωτοκολλήθηκε 4 Απριλίου 2016.
Όλα τα παραπάνω καθιστούν μη πραγματοποιήσιμη την εθελοντική διεξαγωγή του.

Μετά τιμής
Εκ μέρους των οργανωτών
Εφημερίδα ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ και μέλη της ΜΚΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Σμαράγδα Μουλιάτη

patmostimes.gr

Διαβάστε ακόμα

Web Analytics