Wednesday 28 June 2017

athletic logo white

IEK Artium

noname

7 piges

Eπιστολή αγανάκτησης από τον Τσαμπίκο Πέτα ιδιοκτητη του εστιατορίου στις 7 πηγές προς τον Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο σχετικά με την εγκατάλειψη του ειδυλλιακού χώρου στην περιοχή ...

Από το έτος 1945 η οικογένειά μου δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην περιοχή των Επτά Πηγών Αρχαγγέλου. Μέχρι και το έτος 1990 ο πατέρας μου, Στέφανος Πέτας, υποβοηθούμενος από εμένα, φροντίζαμε την καθαριότητα των πηγών και των τεχνητών λιμνών. Αίφνης, το έτος 1990, η κοινότητα Αφάντου (στην οποία δόθηκε η διαχείριση των υδάτων των Επτά Πηγών για την άρδευση της περιοχής Κολυμπιών Ρόδου), μας αφαίρεσε -αυθαίρετα, αναιτιολόγητα και εσφαλμένα- την δυνατότητα να καθαρίζουμε τη λίμνη με αποτέλεσμα η όψη αυτής να καταστεί θλιβερή.
Για το λόγο αυτό το έτος 2009, κατόπιν επανειλημμένων οχλήσεών μου προς τον τότε δήμαρχο Αρχαγγέλου, κ. Αλέξανδρο Παπουρά, προσήλθε εργολάβος (ονόματι Αντώνιος Παγκάς) προκειμένου να προβεί σε εργασίες επιχωμάτωσης και να επανέλθει η όψη της λίμνης που προϋπήρχε. Μάλιστα πλήρωσα εγώ ο ίδιος τον εν λόγω εργολάβο, καθώς γνώριζα ότι ο Δήμος θα καθυστερούσε την πληρωμή του, και συμφωνήσαμε όπως μου καταβάλλει τα χρήματα όταν θα πληρώνονταν το τιμολόγιο που εξέδωσε από το Δήμο.
Λόγω όμως της πλημμελούς εργασίας του κ. Αντώνιου Παγκά στη λίμνη, καθώς άφησε ένα μεγάλο κομμάτι κορμού δέντρου (πεύκο) εντός αυτής, η ροή του νερού έφερε τον κορμό στην πόρτα καθαρισμού, με αποτέλεσμα να φράξει αυτήν, οπότε η λίμνη επιχωματώθηκε ξανά. Μάλιστα, λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων που ακολούθησαν, προκλήθηκε φθορά στη βάση του φράγματος, ανοίγοντας μεγάλη λακκούβα, εξαφανίζοντας ταυτόχρονα το μικρό φραγματάκι ανάσχεσης νερού. Σήμερα το φράγμα κινδυνεύει με καθίζηση.
Επιπλέον, η παρατεταμένη ανομβρία σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη άντληση νερού από τις γεωτρήσεις Αρχαγγέλου και Αφάντου, και από αρκετές ιδιωτικές, έχει ως επακόλουθο τα νερά των πηγών να έχουν ελαττωθεί υπερβολικά με αποτέλεσμα οι δύο πηγές που βρίσκονται ένα μέτρο ψηλότερα από τις άλλες να στερέψουν εντελώς. Για τους ανωτέρω λόγους αιτούμαι, όπως οι υπηρεσίες σας ενεργοποιηθούν ΑΜΕΣΑ προς επίλυση των άνω προβλημάτων, ούτως ώστε με ενέργειές σας:
α) να αποφευχθεί η πιθανή καθίζηση του φράγματος από μία πιθανή μεγάλη βροχόπτωση,
β) να γίνει εκχωμάτωση της λίμνης προκειμένου να επανέλθει στην αρχική της μορφή, επισκευάζοντας την ήδη υπάρχουσα μεταλλική πόρτα καθαρισμού και
γ) να υπάρχει ελεγχόμενη άντληση των γεωτρήσεων προκειμένου να παραμείνουν ενεργές οι πηγές στην περιοχή και ελεγχόμενη διανομή του νερού στους αγρότες ούτως ώστε να μην χάσει τη μορφή της η λίμνη, χρησιμοποιώντας αυτοί (οι αγρότες) τα ύδατα μόνο από την υπερχείλιση του καταρράκτη.
Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και αναμένω για τις δικές σας ενέργειες
Με εκτίμησηkarikis

Με αγωνία για την πορεία του νησιού μας και τη δυνατή θέληση για την πρόοδο των συμπολιτών μας, παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στην παράταξη του κ. Δημάρχου και της σημερινής δημοτικής αρχής, με κυριότερο αρνητικό στοιχείο την έλλειψη επικοινωνίας, συνεννόησης και επαφής μεταξύ του κ. Δημάρχου και μεγάλης μερίδας στελεχών του, αλλά και τις έντονες διαφωνίες για τον τρόπο και την ασκούμενη πολιτική στο Δήμο με φανερά δυσμενείς συνέπειες για τον τόπο μας.

Η τελευταία παραίτηση του αντιδημάρχου κ. Παρδαλού, η προηγούμενη του κ. Περδίκη, η δημόσια εκδήλωση της επιθυμίας αποχώρησης του κ. Μανδρακού αλλά και η αδρανοποίηση και αποστασιοποίηση πολλών στελεχών δείχνει αρνητικά στοιχεία αλλά και εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την κακή πορεία της δημοτικής αρχής. Τα εσωτερικά προβλήματα όμως της δημοτικής αρχής και ο αναποτελεσματικός βηματισμός της, δεν αποτελούν δικαιολογία για την στραβή πορεία του τόπου μας.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξής μας Στράτος Καρίκης, για μία ακόμη φορά επισήμανε την αγωνία και την ανησυχία τόσο τη δική μας, όσο και των συμπολιτών μας, για τη στασιμότητα στα σημαντικά θέματα που μας απασχολούν.

H κακή καθαριότητα στο νησί μας , το απεριποίητο πράσινο, η κακή αισθητική και η άσχημη εικόνα, οι απεριποίητες και μη εκσυγχρονισμένες παραλίες, τα προβλήματα στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, η εγκαταλελειμμένη Μεσαιωνική Πόλη , οι εγκαταλελειμμένες παιδικές χαρές, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, η άσχημη εικόνα στο Ροδίνι, η Νέα Αγορά και το Εθνικό Θέατρο, η κακή εικόνα των συνοικιών και πολλών χωριών μας ,οι ελλείψεις στο νερό , τα προβλήματα στην κρουαζιέρα, η πορεία στον αυτόματο πιλότο του τουρισμού μας , το άλυτο θέμα του ΠΡΟΤΟΥΡ, το άλυτο θέμα των αθιγγάνων , ο ανύπαρκτος εθελοντισμός με ευθύνη του Δήμου , η κακή επαφή του δημότη με το Δήμο, το Δήμαρχο και τη Δημοτική αρχή, η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας , ο ανύπαρκτος έλεγχος , η ανεπαρκή συνεργασία με τους φορείς του νησιού μας , η ανύπαρκτη παραχώρηση αρμοδιοτήτων στα τοπικά μας συμβούλια , είναι θέματα που συνεχώς σαν παράταξη θέτουμε στα αρμόδια όργανα του Δήμου δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα . Οι παρεμβάσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο ενοχλούν, αλλά για εμάς είναι στάση ευθύνης και μονόδρομος.

Η τουριστική περίοδος ξεκίνησε και το νησί μας για μία ακόμη φορά δεν είναι έτοιμο.

Ο χρόνος τελειώνει ας μην τον αφήσουμε να πάει άλλο χαμένος.

Για την δημοτική παράταξη ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ

Στράτος Καρίκης

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας

Δ.Σ. Ρόδου

giannikoyris

Τώρα όλοι γνωρίζουμε; Μήπως κάποιοι γνώριζαν και συνεχίζουν να κλείνουν διακριτικά το μάτι στην απέναντι εξέδρα.

Οι τρισδιάστατες απεικονίσεις κτηρίων είναι εργαλείο των αρχιτεκτόνων προκειμένου να αποδώσουν σε εικόνα με σαφήνεια, τη σκέψη και τη φιλοσοφία του σχεδιασμού. Είναι εργαλείο ακόμη και για εμάς τους ίδιους, ώστε να εξασφαλίσουμε το βέλτιστο αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα.

Οι εικόνες που είδαν χθές το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνουν τον προβληματισμό που εξέφρασα για την βίαιη, σχεδόν εγκληματική, μορφολογική ένταξη στο οικόπεδο της ΔΕΔΔΗΕ, του υπό ανέγερση υποσταθμού-κέντρου διανομής, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Δεν έθεσα ποτέ θέματα υγείας, όταν καταψήφισα χωρίς κανένα ενδοιασμό, με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου, την ανέγερση του υποσταθμού-κέντρου διανομής.

Υποστήριξα από την αρχή το προφανές, αυτό για το οποίο σήμερα μας προειδοποιεί η τρισδιάστατη εικόνα και είναι πραγματικά τρομακτικό.

Υπερασπίστηκα την προοπτική της Βιώσιμης ανάπτυξης του ανατολικού μετώπου της πόλης μας.

Ήμουν και είμαι θερμός υποστηρικτής της προοπτικής της ανάπτυξης μέσω χωροθετήσεων και παρεμβάσεων χωρίς να υποβαθμίζεται ο τρόπος και η ποιότητα της ζωής των κατοίκων της πόλης μας.

Τοποθετήθηκα Δημόσια για το μέλλον αυτής της περιοχής με γνώμονα το επωφελές, για την πόλη και τον κάτοικο, με επιχειρήματα, τα οποία άπτονται του γνωστικού μου αντικειμένου, που ενισχύονται από τα σημερινά τεκμήρια.

Η αισθητική, η λειτουργία και το όραμα των παρεμβάσεων θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των επόμενων γενεών.

Αυτό όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί, όταν με δική μας ευθύνη καταδικάζονται οι επόμενες γενιές, να συνυπάρξουν με τα δικά μας λάθη. Κανείς από εμάς δεν θα ήθελε να χαθεί η ευκαιρία για έναν υποδειγματικό και συνολικό σχεδιασμό του τελευταίου μετώπου της πόλης προς τη θάλασσα.

Το σωστό και το επωφελές, ταυτίζεται απόλυτα με την άποψη των κατοίκων του Αγ. Νικολάου.

Επιτέλους ας αντιμετωπίσουμε την αλήθεια. Είναι υποκρισία να μιλάμε για το αύριο, όταν εμείς οι ίδιοι κατστρέφουμε το σήμερα.

Αντώνης Ε. Γιαννικουρής

Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ

xatzidiakos

Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι τους αντιδημάρχους αλλά και τους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους . Αναλυτικά.

εχνικών Υπηρεσιών: Ο ίδιος ο δήμαρχος, Φώτης Χατζηδιάκος

Οικονομικών και Προσόδων: Σάββας Διακοσταματίου

Καθαριότητας και Ανακύκλωσης: Μιχάλης Παλαιολόγου
Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Πρωτογενούς τομέα: Γιώργος Πόκκιας

Μεσαιωνικής Πόλης, Μνημείων και Κοινοχρήστων χώρων: Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου

Κοινωνικής Πολιτικής: Άννα Ζωάννου

Περιβάλλοντος Πρασίνου και εμφάνισης της πόλης: Λίτσα Κρεμαστινού

Πολιτισμού και Αθλητισμού: Τέρης Χατζηιωάννου

Διοικητικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Στέργος Παρδαλός

Πολιτικής Προστασίας, Καθημερινότητας και αγροτικής οδοποιίας: Αγαπητός Πάλλας

Τουρισμού και απόδημου Ελληνισμού: Μαρίζα Χατζηλαζάρου

Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής: Γιάννης Κορωναίος

Οι νέοι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι

Πολεοδομίας και Κοινοχρήστων χώρων: Γιώργος Κακούλης

Υγείας: Σάββας Καλαθενό

Καθημερινότητα: Δημήτρης Καρατζιάς (θα συνεπικουρεί τον δήμαρχο στον τομέα των Τεχνικών Υπηρεσιών)

Προγραμματισμού, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και διασύνδεσης του Δήμου με τα Ανώτατα Ιδρύματα: Βασιλική Παπαδημητρίου – Ξεπαπαδάκη

Τροχαίου υλικού και μηχανημάτων: Μιχάλης Σταυρής

Παραλιών: Βασίλης Ψυλλάκης

Ακίνητης περιουσίας του Δήμου: Δήμος Μουτάφης

Απόδημου Ελληνισμού: Κωνσταντίνος Τρέχας

Αθλητισμού: Στέφανος Κυριαζής

kourtis

Παρελθόν από την θέση του προέδρου της ΔΕΡΜ Α.Ε. αποτελεί με προσωπική του απόφαση ο Γιάννης Κούρτης. Αναλυτικά η δηλωσή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook είναι η ακόλουθη. 

" Έπειτα από δύο χρόνια, επιτυχημένης θεωρώ, θητείας προσωπικοί και επαγγελματικοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω από οποιαδήποτε θέση ευθύνης.
Ευχαριστώ τους συνεργάτες και τους συναδέλφους μου για την συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα.
Από την θέση του δημοτικού συμβούλου θα παραμείνω ενεργός, προσφέροντας ως απλός «στρατιώτης» τις υπηρεσίες μου με γνώμονα πάντα το καλό του τόπου και των δημοτών.

Με εκτίμηση
Γιάννης Κούρτης" 

Διαβάστε ακόμα

Web Analytics