Tuesday 19 June 2018

athletic logo white

noname

rodion pedia

Με μεγάλη μας χαρά σάς προσκαλούμε σε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Πολιούχου Ρόδου, Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 στις 19:30, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Πρόκειται για το ορατόριο «ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΨΥΧΗ… ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ο ΥΔΡΑΙΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ» του διακεκριμένου και πολυβραβευμένου ποιητή Δημήτρη Ι. Μπρούχου.
Τη μουσική αυτή εκδήλωση διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια μας σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου, τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου και το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου.
Στα χορωδιακά μέρη συμμετέχουν η Χορωδία «Αρίων» και η Χορωδία ενηλίκων «Ροδίων Εμμέλεια» των Εκπαιδευτηρίων μας υπό τη διεύθυνση της Ευανθίας Κρητικού.
Το έργο εντάσσεται στη «θεματική  εργογραφία» του δημιουργού, ο οποίος υπογράφει τόσο τον ποιητικό λόγο και τα κείμενα των αναλογίων, όσο και τη μουσική και στιχουργική σύνθεση των μονωδιών.
Τα κείμενα των αναλογίων μοιράζονται ο διακεκριμένος και δημοφιλής ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός και ο ίδιος ο ποιητής.
Τις μονωδίες αποδίδουν η Μαίρη Δούτση και ο Φωκίων Μπαρμπόκας  ενώ στο πιάνο συνοδεύει ο  Διευθυντής του «ΡΟΔΙΩΝ ωδείον» Γιώργος Ξανθόπουλος, που επιμελήθηκε τις εναρμονίσεις.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου.

episkopos skandinabias

Ανεπίσημη συνάντηση με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ.κ Κλέοπα Στρογγύλη, είχαν τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου του 2017, σε ξενοδοχειακή μονάδα της Ρόδου,  οι Αντιδήμαρχοι: Οικονομικών κος Σάββας Διακοσταματίου και Πρωτογενούς Τομέα και Ανάπτυξης κος Γιώργος Πόκκιας, στο πλαίσιο της ολιγοήμερης  επίσκεψής του στο νησί μας .

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα, παρουσία και  του Προέδρου του ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου κου Γιώργου Eυγενικού, και συζητήθηκαν- μεταξύ άλλων -   θέματα  που αφορούν την ελληνική  ομογένεια στις χώρες ευθύνης  του Σεβασμιότατου, καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.  

Ο Σεβασμιότατος ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την ιεραποστολική προσπάθεια και το έργο που καταβάλλει η Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη, όπως  και για την εξαιρετικά μεγάλη προσφορά των Ορθοδόξων Εκκλησιών και Μοναστηριών στη διάδοση και διατήρηση των αξιών της Ορθοδοξίας  στη Σκανδιναβική επικράτεια.

Ο κος Πόκκιας πρότεινε στη συνάντηση που αναμένεται να  γίνει την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου με το Σεβασμιότητα Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ Κύριλλο,  να θέσει το ζήτημα της προβολής της  Ρόδου στις χώρες που διακονεί  και να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες που θα έχουν  τη στήριξη του Δήμου Ρόδου, για τη  προώθηση του νησιού  ως χώρου θρησκευτικού τουρισμού.

Τέλος, ο  κος Διακοσταματίου απένειμε αναμνηστικά δώρα στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη.   

konsolas

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης των μικρών νησιωτικών δήμων αναδεικνύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, που ζητά την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων για τους μικρούς νησιωτικούς δήμους κάτω των 2.000 κατοίκων.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας δεν μπορούν να έχουν οριζόντια εφαρμογή, ιδιαίτερα όταν έρχονται σε σύγκρουση με τον ορθολογισμό και τις αντικειμενικές συνθήκες, και φέρνει ως παράδειγμα το Δήμο Αγαθονησίου στον οποίο συνταξιοδοτήθηκε ο γραμματέας, ενώ αμέσως μετά έφυγε με μετάθεση μία ακόμα υπάλληλος.

Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος και ο Δήμαρχος που έχουν αναλάβει να διεκπεραιώνουν όλο το διοικητικό βάρος της λειτουργίας του Δήμου αλλά και της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι η κυβέρνηση αντί να επιδίδεται σε ασκήσεις κομματικών σκοπιμοτήτων με την εμμονή της σε διαλυτικά εκλογικά συστήματα για την αυτοδιοίκηση, καλό θα ήταν να επικεντρωθεί σε ουσιαστικές και αυτονόητες κινήσεις με μεταρρυθμιστικό πρόσημο που αντιμετωπίζουν και δίνουν λύση σε αυτονόητα ζητήματα, όπως είναι το πρόβλημα της υποστελέχωσης των μικρών νησιωτικών δήμων.

Κανένας δεν υποστηρίζει την επιστροφή στην εποχή των προσλήψεων και της διόγκωσης του δημόσιου τομέα. Σε μικρούς νησιωτικούς δήμους, όμως, κάτω των 2.000 κατοίκων θα πρέπει να υπάρξει άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων.

spitha

'Ενα σπουδαίο μήνυμα στέλνουν τα μέλη του πληρώματος του σκάφους «Σπίθα», που μετέχει στο διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean Regatta o oποίος βρίσκεται σε εξέλιξη στο Νότιο Αιγαίο.

Δύο από τα μέλη τoυ πληρώματος έχουν ολική απώλεια όρασης, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν τα εμποδίζει να είναι αθλητές ιστιοπλοϊας με μεγάλη μάλιστα επιτυχία και να χαίρονται τη θάλασσα.

Ιδιοκτήτης του σκάφους «Σπίθα» είναι ο Χαράλαμπος Τοκατλίδης ο οποίος έχει ολική απώλεια όρασης και ήταν δάσκαλος στη σχολή τυφλών, ενώ στο πλήρωμα συμμετέχει και ο μαθητής του από τη σχολή, Στράτος Εγγλέζος, επίσης με ολική απώλεια όρασης, κάτι που δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί για πρώτη φορά με την ιστιοπλοϊα και να τρέξει σε αγώνα.

Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος είναι οι Παναγιωτης Τοκμακίδης, Μιχάλης Τσαουσάκος, Δανάη Αντωνοπούλου και Ελλάδα Παπαδογεώργου, όλοι απόφοιτοι της σχολής του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Κυβερνήτης του σκάφους είναι ο Παύλος Κατσώνης, πρώην εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας στο Ν.Ο.Θ.

Το παράδειγμα που δίνουν οι συγκεκριμένοι ιστιοπλόοι είναι άξιο προς μίμηση, ενώ ταυτόχρονα στέλνουν μήνυμα για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης αλλά και για την ομορφιά της ιστιοπλοϊας η οποία αποδεδειγμένα είναι άθλημα για όλους, χωρίς όρια στην ηλικία, στο φύλο και στις ανθρώπινες δυνατότητες!

Την Aegean Regatta διοργανώνει για 17η χρονιά η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τα 76 σκάφη που ξεκίνησαν από την Πάτμο, έχουν φτάσει στη Νίσυρο. Το πρωϊ της Πέμπτης θα ανοίξουν πανιά για την 3η ιστιοδρομία με κατεύθυνση τη Ρόδο, τελευταίο σταθμό του αγώνα.

Μέγας χορηγός της Aegean Regatta είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE, που συντροφεύει τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού για τέταρτη συνεχόμενη φορά, στηρίζοντας τον νησιώτικο πολιτισμό και τον αθλητισμό. Χορηγός είναι η Μαρίνα της Ρόδου που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να απολαύσουν τις εξαιρετικές παροχές της.

Συντονιστής όμιλος για τη φετινή διοργάνωση της Aegean Regatta είναι ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου και συνδιοργανωτές οι: A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Λέρου και Ι.Ο.Μυτιλήνης.

IMG 20170728 142743

Την ευκαιρία να μας αναλύσει τα νεα δεδομένα για τις ασφαλειες σε περίπτωση σεισμών είχε ο ασφαλιστικός σύμβουλος Μιχάλης Σπανουδάκης . Στο βίντεο που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός.

 

Διαβάστε ακόμα

Web Analytics