Wednesday 28 June 2017

athletic logo white

IEK Artium

noname

 

100magazia

Από την " μύγα ξίγκι"  προσπαθεί να βγάλει έσοδα ο Δήμος Ρόδου. Εν μέσω οικονομικής κρίσης με τις δουλειές να βρίσκονται στο Ναδίρ έρχεται ο δήμος Ρόδου να ξεκινήσει σαφάρι για να βγάλει χρήματα. Ο τρόπος απλός και χωρίς κόπο. Η πολεοδομία Ρόδου μετά από πολιτική απόφαση του δήμου χρεώνει για την κατάληψη των δημόσιων χώρων 90 ευρώ !!!!!!! ανα τετραγωνικό. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε περιστατικό που οοι υπάλληλοι του δήμου στα 100 μαγαζιά ενημερώνοντας τους καταστηματάρχες τους τόνισαν ότι επι παραδείγματι μια ταμπέλα που επίναι μόλις ένα τετραγωνικό θα έπρεπε να βγει σχετική άδεια από την πολεοδομία η οποία θα κοστίσει το παραπάνω ποσό. Στην αντίθετη περίπτωση εαν δεν υπάρξει άδεια - που θεωρείται και δύσκολο για να βγει- το πρόστιμο ανέρχεται στο ποσό των 300 ευρώ!!!!! Και αυτό την πρώτη φορα γιατί μετά θα υπάρξει αφαίρεση. Έλεος αντολαμβανόμαστε ότι μετα το πέρας του δημοτικού φόρου- χαράτσι- στους επιχειρηματίες τα οικονομικά του Δήμου Ρόδου δεν είναι και τα καλύτερα αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι οι πολίτες θα πρέπει να βγάλουν τα κάστανα και πάλι από την φωτιά πληρώνοντας αυτή την νέα εφεύρεση εσόδων. 

Για να εξηγήσουμε καλύτερα αναφερόμαστε σε πινακίδες μικρές και οχι σε κατάληψη δημοσίων χώρων - βλέπε παλιά πόλη , παραλίες-. 

rota

Συνεχίστηκε το επιτυχημένο πρόγραμμα προσφοράς του Ροδιακού Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών, με το ταξίδι στην Πάτμο, το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Απριλίου & 1 Μαΐου 2017.

Η επιστημονική ομάδα αποτελούμενη από 11 άτομα, εξέτασε στο Ιατρικό κέντρο Πάτμου,

ξεπερνώντας το προγραμματισμένο ωράριο, 198 κατοίκους του όμορφου νησιού αντιμετωπίζοντας και ένα χειρουργικό περιστατικό!

Tο πρόγραμμα ¨ταξιδεύω & προσφέρω¨ που έχει σαν στόχο, την επίσκεψη σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, όπου προσφέρονται δωρεάν Ιατρικές εξετάσεις, από Ιατρούς μέλη & φίλους του Ομίλου, οι οποίοι ταξιδεύουν και προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, ¨μετράει¨ ήδη οκτώ έτη ζωής, με δεκάδες απόλυτα επιτυχημένα ταξίδια στα νησιά μας, όπου πραγματοποιήθηκαν χιλιάδες εξετάσεις σε παιδιά και ηλικιωμένους.

Τα σκάφη του Ροδιακού Ομίλου, πλήρως εξοπλισμένα, ταξιδεύουν πάντα με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Ευχαριστούμε πολύ για την απίστευτη φιλοξενία, όλους τους παλιούς αλλά & νέους φίλους που αποκτήσαμε σε αυτό το ταξίδι!

Το επιστημονικό προσωπικό που στελέχωσε τα ταξίδια, αλλά και τα μέλη του Ομίλου που συμμετείχαν οργανώνοντας και μεταφέροντας με τα σκάφη Ιατρούς και εξοπλισμό, είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την συνεργασία, αλλά και το αποτέλεσμα της προσπάθειας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους του Ιατρούς που κατά καιρούς ταξιδεύουν μαζί μας και προσφέρουν αφιλοκερδώς τις ιατρικές τους γνώσεις !!!

Για την προσφορά τους στην Πάτμο ιδιαίτερα τους παρακάτω:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

1 ΜΠΟΥΡΝΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

2 ΜΠΟΛΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

3 ΡΟΥΣΣΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

4 ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

5 ΙΩΣΗΦ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ω.Ρ.Λ.

6 ΛΕΝΤΗ ΑΝΝΑ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ

7 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

8 ΜΠΑΡΙΑΝΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ ΕΝΔΟΔΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

9 ΤΑΣΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

10 ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

11 ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΓΚΛΑΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ

Ευχαριστούμε πολύ επίσης τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου & τον Οφθαλμολογικό Σύλλογο Ρόδου.

Ευχαριστούμε πολύ επίσης το Omega TV και ιδιαίτερα το κ. Μυστιλόγλου Θάνο και την σύζυγό του, που ταξίδεψαν μαζί μας & προβάλλουν τις δράσεις μας με τον καλύτερο τρόπο!

Ευχαριστούμε πολύ το ξενοδοχείο Ρωμαίος και ιδιαίτερα την κ. Άννα Ρωμαίου για την άριστη φιλοξενία!

Η ¨ανταμοιβή¨ όλων το χαμόγελο των κατοίκων.

Ευχαριστούμε πολύ τους Χορηγούς μας που στηρίζουν τα ταξίδια προσφοράς!

Τον μεγάλο χορηγό του προγράμματος για 8 συνεχή χρόνια τα Ορθοπεδικά Ιατρικά Χαρίτος και ιδιαίτερα τον Χαρίτο Σταμάτη.

την εταιρεία φουσκωτών σκαφών VIPER

το γυροπωλειο Αυγουστίνος τις Ασφάλειες Ροδίων και ιδιαίτερα τον Νίκος Καλιοντζής, το παραδοσιακό καφενείο Kελάρι SIFONIOS το TEXAS Fried Chicken το ΚΕΒΑΒ STOP το People & People Cafe το ΡΕΞ αυθεντικό κεμπαπτζίδικο την Rhodes Marinas S.A την εταιρεία ενοικιάσεις σκαφων XPLORE και το Jasper Gastro Cafe

Τέλος ευχαριστούμε θερμά για ακόμη μια φορά τα μέλη του Ρ.Ο.ΤΑ που είναι η κινητήριος δύναμη του προγράμματος

rota1111

GIORGANTAS

Tο Δ.Σ του Ευκλή Σορωνής εκπροσωπώντας τους αθλητές, τους προπονητές, αλλά και όλο το χωριό μας, με αφορμή τον σοβαρότατο τραυματισμό του ποδοσφαιριστή μας Κώστα Γεωργαντά σε τροχαίο, νιώθει υποχρέωσή του, να ευχαριστήσει δημόσια:
•Τους τραυματιοφορείς και όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ για την ταχύτατη και άμεση ανταπόκρισή τους, αφού βρέθηκαν στον τόπο του ατυχήματος εντός 5 λεπτών, με αποτέλεσμα να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος για τον Κώστα.
•Τη διοίκηση, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, που από την πρώτη στιγμή, υπερέβαλλαν εαυτούς, προκειμένου να γίνει ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, για να αντιμετωπιστεί ο σοβαρός τραυματισμός του Κώστα.
•Τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά και άμεσα, στο αίτημα για τη διακομιδή του Κώστα στην Κρήτη, προκειμένου να εισαχθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, καθώς και το προσωπικό του C–130, που διενήργησε ταχύτατα και με ασφάλεια την αερομεταφορά.
•Ιδιαιτέρως τον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Γάκη, που από την πρώτη στιγμή, βρέθηκε επί μακρόν στο πλευρό του Κώστα στο ΓΝΡ, αλλά και φρόντισε όλες τις λεπτομέρειες που απαιτούνταν, για την διακομιδή και την εισαγωγή του στο ΠΑΓΝΗ, καθημερινά δε είναι σε επικοινωνία μαζί μας, για να ενημερώνεται.
Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους ανθρώπινα βρέθηκαν με οποιοδήποτε τρόπο δίπλα στον Κώστα, αποδεικνύοντας ότι ακόμα υπάρχουν αξίες, ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Στον Κώστα μας, ευχόμαστε να βγει νικητής στον δυσκολότερο αγώνα της ζωής του και ήμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρει, γιατί είναι γεννημένος νικητής. Κώστα θα είμαστε δίπλα σου, σε ότι χρειαστείς. Η μεγάλη οικογένεια του ΕΥΚΛΗ Σορωνής και όλοι όσοι σε γνωρίζουμε και σε αγαπάμε, σε περιμένουμε σύντομα να επιστρέψεις, γερός, δυνατός και υγιής. Η φανέλα με το 9, σε περιμένει''.

kounaki

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι δύο πρώτες εκδηλώσεις του νεοσύστατου Συλλόγου Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ».

Η μία πραγματοποιήθηκε στο Ροδίνι και περιλάμβανε την παρουσίαση του Συλλόγου μαζί με το κόψιμο της βασιλόπιτας, που ευλόγησε ο πατέρας Μιχάλης, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλου. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι Φορέων της Αυτοδιοίκησης, όπως και της Επιστημονικής Κοινότητας Ρόδου, ασθενείς, συγγενείς και μέλη και φίλοι του Συλλόγου.

Το φλουρί βρήκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (συμμετείχε ενεργά στην εκδήλωση) κ. Κώστας Θανόπουλος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση της ΔΕΡΜΑΕ, στον υπεύθυνο της αίθουσας του Ροδινιού κ. Νικόλαο Μανωλά, όλους όσους παραβρέθηκαν και ιδιαίτερα τους εθελοντές μας, η προσφορά των οποίων είναι κάτι παραπάνω από συγκινητική κι ελπιδοφόρα. Ο Σύλλογος ευχαριστεί και τα μέλη της ορχήστρας Νίκος Καρανικόλας, Μαρία Βουργιώτη και Νικόλαο Τηγανίτη, όπως και το χορευτικό «SUNDANCERS». Επίσης, την θεατρικοχορευτική ομάδα «ΜΕΝΕΞΕΔΕΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΙΜ ΝΤΑΝΣΕΡΣ» (χορογράφος Νικήτας Κατσουράκης και δασκάλα χορού Μαρία Γόμπου). Τέλος, ευχαριστεί για την χορυετική παρουσία του Συλλόγου Φίλων Χορού Ρόδου.

Η δεύτερη εκδήλωση του νεοσύστατου Συλλόγου Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ» έγινε στην παραδοσιακή ταβέρνα «Πολλωνιάισσα» και είχε να κάνει με συγκέντρωση Εθελοντών του Συλλόγου. Η διοίκηση και όλη η ομάδα των Εθελοντών ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη κ. Τζούλη Μαχραμά για την φιλοξενία και την προσφορά του στο μενού της βραδιάς.

O Σύλλογος ευχαριστεί τις παρακάτω επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες για την προσφορά τους για την και στην εκδήλωση του Ροδινιού:

-2-

Χρυσοχοείο Κουνάκης-BOUTIQUE SOAP-Χρυσοχοείο Αθηνά-Οπτικά Κέντρα Καστελλοριζός-EMPORIO ITALIA-ΤΗΕ SHOP-ROUBETI UOMO BOUTIQUE-ALOUETTE-RHODOS SPORT-CIAO-EVΑ MORITZ ΒΟUTIQUE-DECIBEL-SUZANA MODA-BERTOLUCCI-TOP SHOP-PIU DONNA-ΑΜΟR AMOR-Αρωματοπωλείο Σούλα-Κυπριώτης Γεώργιος-Καλαφατάς Νίκος-Φαρμακείο Αττιτή Γεωργίου-MY OXYGEN HEALTH CLUB-Μαλλές Ευάγγελος-Xατζησταμάτης Μανώλης Φαρμακείο-BEAUTY & MORE-BOCCA LUPO CAFÉ BAR-TEXAS FRIED CHICKEN

FELICIA PIZZA-ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΜΑ ΣΟΦΙΑ-ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ-NEW STYLE Κουτούζου Καλλιόπη-Xατζησταμάτης Μανώλης Φαρμακείο-ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ-Oλυμπίτη Χαριτωμένη

HAIR CUT & COLOUR Πάχος & Δέσποινα-UNISEX BARBER LAB-Ουζερί Μεζεδοπωλείο Πευκάκι-Κρεοπωλείο Φώτης & Βάγιος-Βιβλιοπωλείο Τρενάκι-Χατζηνικόλα Μαρία-Bon bon Άννα Χατζηστρατή-Τα Αλώνια Όλα στα Κάρβουνα-BAΠ Κουγιός-ΣΤΑΝΗ Ζαχαροπλαστεία-Catering ΟΜΟΡΦΟΣ-ΓΙΑ ΓΙΑΜΑΣ-ΚΟΥΝΑΚΗΣ Κρασιά-HEDERA Eκτυπώσεις-ΦΟΥΡΝΟΙ ΡΟΔΟΥ Δ. & Σ. ΠΟΝΤΙΚΑΚΗ Α.Ε.-ΧΛΩΡΑΛ Ο.Ε.-OFFICE SERVICE-Μελεκούνια Η ΣΟΦΙΑ-Coffeeplus-Άρτος και Παράδοση.

ΤΟ ΜΠΑΖΑΡ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ» ενημερώνει την κοινωνία της Ρόδου ότι από την 1η Απριλίου 2017 έως τις 12 Απριλίου 2017 θα πραγματοποιηθεί το δικό της «Μπαζάρ του Πάσχα». Θα λειτουργήσει με ειδικό περίπτερο στο πεζόδρομο ανάμεσα στην Τράπεζα της Ελλάδος και το Ακταίον από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

-Η Διοίκηση του νεοσύστατου Συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τη Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών, για την πολύτιμη προσφορά της προς τον Σύλλογο.

 

aima

Ενισχύοντας τον Εθελοντισμό που αποτελεί μορφή ενεργού συμμετοχής του πολίτη στα κοινά, με

τη συμβολή του στην αντιμετώπιση των αναγκών της καθημερινής ζωής, η Οργανωτική Επιτροπή του 4ου Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου αποφάσισε και φέτος να εντάξει στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 9ης Απριλίου 2017, το έργο του δραστήριου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ».

Στην πλατεία Δημαρχείου, όπου θα γίνουν οι τερματισμοί και οι απονομές, τόσο του Μαραθωνίου, όσο του Ημιμαραθωνίου και των αγώνων των 10.000 μ., 5.000 μ. και 1.000μ., θα στηθεί ειδικό περίπτερο, από το οποίο θα γίνεται ενημέρωση από μέλη του Συλλόγου.

Παράλληλα, με λίγο σάλιο, ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να γίνει και δότης μυελού των οστών.

Επίσης, στον αγώνα των 5.000 μέτρων τα φανελάκια των συμμετεχόντων θα φέρουν και το λογότυπο

του Συλλόγου.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ο εθελοντισμός εδράζεται στην κοινωνική και πολιτική ισότητα, εκείνου που προσφέρει και εκείνου που εξυπηρετείται. Πραγματικά, εθελοντική αιμοδοσία σημαίνει ότι ο εθελοντής αιμοδότης προσφέρει το αίμα του χωρίς καμία κοινωνική πίεση, ανώνυμα, χωρίς αμοιβή ή αντάλλαγμα, την ώρα που ο αιμοδότης αισθάνεται καλά και όχι την ώρα της ανάγκης.

Είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει με τους συγγενείς που τελευταία ώρα ψάχνουν απεγνωσμένα και χωρίς καθαρό μυαλό να βρουν αίμα για τον άνθρωπό τους , τη στιγμή που τη λύση την έχουμε βρει εδώ και χρόνια.

Δώστε όσο είστε γεροί και αχρείαστο να είναι! Ο αιμοδότης αντιλαμβάνεται την αιμοδοσία ως κοινωνικό χρέος και συμμετέχει ενεργά, στην επίλυση ενός κοινωνικού προβλήματος. Το αίμα συλλέγεται και χορηγείται εντελώς δωρεάν και ο εθελοντής αιμοδότης δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

Η προσφορά αίματος είναι χρέος όλων. Δικό μας χρέος είναι να ευαισθητοποιήσουμε για την ανάγκη και

την αξία αυτής της προσφοράς. Να δώσουμε λίγο αίμα για να γεμίσει η ψυχή μας με τη χαρά και την ευτυχία μιας ζωντανής και γεμάτης νόημα παρουσίας μας στον κόσμο, να χαρίζουμε ζωή σ' αυτούς που έχουν ανάγκη

αίματος.

-2-

Να αισθανθούμε τη χαρά προσφέροντας αίμα στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο. Να βοηθήσουμε στο να γίνουν όσοι μπορούν εθελοντές αιμοδότες. Να νιώσουμε ίδιοι και ίσοι με τους εθελοντές αιμοδότες της άλλης άκρης της πατρίδας μας, της άλλης άκρης του κόσμου.

Υπάρχει άραγε πιο ωραία ανθρώπινη χειρονομία αλληλεγγύης από την αιμοδοσία που σώζει ζωές;

Το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι εκείνο της πανανθρώπινης αλληλεγγύης…

ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ», έπειτα από πολλές ενημερώσεις που κάνει για την Εθελοντική προσφορά της αιμοδοσίας, έχει κάνει τροποποίηση του Καταστατικού του, βάζοντας και τη Δωρεά Μυελού των Οστών. Ο σύλλογος έχει καταχωρήσει περίπου 1.800 δότες Μυελού των Οστών, μετά από πολλές ενημερώσεις, στηρίζοντας τους ενήλικες που δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΔΩΡΟ ΤΗ ΖΩΗ!

Δίνοντας λίγο σάλιο ο καθένας μας, μπορεί να γίνει υποψήφιος δότης μυελού των οστών.

Με αυτή την αλτρουιστική πράξη, μας δίνεται η δυνατότητα να σώσουμε τη ζωή ενός

συνανθρώπου μας που υποφέρει από κάποια απειλητική για τη ζωή νόσο.

Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι ο μυελός τον οστών του ατόμου που τον έχει ανάγκη, να έχει την ίδια

«ιστική ταυτότητα» με αυτή του υποψηφίου δότη, δηλαδή να υπάρχει ιστοσυμβατότητα.

Αυτό το γεγονός, αποδίδει μεγαλύτερη αξία στην εθελοντική πράξη, καθώς

όσο περισσότεροι υποψήφιοι δότες υπάρχουν, τόσο αυξάνουν και οι πιθανότητες να βρεθεί συμβατός δότης, γι’ αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Ο 4ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ., καθώς

και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το Μαραθώνιο Δρόμο, τον Ημιμαραθώνιο τα 10.000μ.

και 5.000μ., θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τις 31 Μαρτίου 2017.

Οι συμμετέχοντες θα φέρουν το oνοματεπώνυμο τους στον αριθμό τους (bib number).

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχές:

http://www.roadstorhodes.com

Facebook: https://www.facebook.com/roads2rhodes

Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes

Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

Διαβάστε ακόμα

Web Analytics