Monday 23 October 2017

athletic logo white

noname

 

1aegean

Aθήνα, 5 Οκτωβρίου 2017 – Η AEGEAN τιμήθηκε με το Fast Travel Gold Award από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA), για τις καινοτόμες και ευέλικτες λύσεις που προσφέρει για την απλούστευση και την επιτάχυνση της εμπειρίας των επιβατών. Η AEGEAN γίνεται η 11η αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη που εξασφαλίζει τη χρυσή διάκριση.

Το πρόγραμμα Fast Travel της IATA (International Air Transport Association) ανταποκρίνεται στο αίτημα των επιβατών για περισσότερες επιλογές, ευκολία και αυτονομία μέσω επιλογών αυτοεξυπηρέτησης στις παρακάτω υπηρεσίες: τη διαδικασία self-check-in (που περιλαμβάνει τη διαδικασία αυτοματοποιημένου check-in), τη διαδικασία αυτοεξυπηρέτησης «bags ready-to-go» για τις αποσκευές, τη διαδικασία ελέγχου εγγράφων, τη διαδικασία αλλαγής κράτησης (flight re-booking), τη διαδικασία αυτοματοποιημένης επιβίβασης και τη διαδικασία ανάκτησης αποσκευών. Το όραμα του προγράμματος είναι, έως το έτος 2020, να παρέχεται στο 80% των επιβατών ανά τον κόσμο ένα ολοκληρωμένο φάσμα επιλογών self-service καθ’ όλα τα στάδια του ταξιδιού τους, με στόχο την περισσότερη άνεση και τη μείωση της αναμονής σε ουρές.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της AEGEAN,  ο Ground Operations Director τηςAEGEAN και της Olympic Air, κ. Πάνος Νικολαΐδης, παρέλαβε το χρυσό βραβείο από τον κ. Sergio Fernandez,AirportPassengerCargo and Security Europe Director της IATA, σηματοδοτώντας τις προσπάθειες της AEGEAN να προσφέρει όλες τις επιλογές αυτοεξυπηρέτησης Fast Travel στους επιβάτες της.

Η AEGEAN εκπληρώνει και τις έξι απαιτήσεις του Προγράμματος Fast Travel της IATA, προσφέροντας στους επιβάτες που αναχωρούν από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, το Διεθνές Αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου και το Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης υπηρεσίες self-check-in (όλες τις επιλογές), self-rebooking (αλλαγής κράτησης), bag recovery (ανάκτησης αποσκευών), bags ready-to-go (διαδικασία αυτοεξυπηρέτησης για τη σήμανση και την τοποθέτηση των αποσκευών),  αυτόματης σάρωσης στις πύλες επιβίβασης και automated documents check(αυτοματοποιημένου ελέγχου εγγράφων).

«Είμαστε αφοσιωμένοι στην υψηλή παροχή υπηρεσιών στους επιβάτες μας, βασιζόμενοι στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και προσθέτοντας παράλληλα αξία στη συνολική ταξιδιωτική τους εμπειρία. Το βραβείο αυτό έρχεται δύο χρόνια μετά την απονομή του βραβείου “Green Fast Travel” στην AEGEAN, και αποδεικνύει τη συνεχή δέσμευση της εταιρείας μας στην βελτίωση της εμπειρίας των επιβατών», δήλωσε ο κ. Πάνος Νικολαΐδης.

Από την πλευρά της IATA, ο κ. Fernandez δήλωσε: «Σύμφωνα με έρευνες στο χώρο των αερομεταφορών, περισσότεροι από το 50% του συνόλου των επιβατών επιθυμούν τη μείωση των χρόνων αναμονής στην ταξιδιωτική τους εμπειρία, και περίπου το 75% των επιβατών ανά τον κόσμο επιθυμούν περισσότερες υπηρεσίες self-service. Επομένως, είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς που απονέμουμε αυτό το βραβείο στην AEGEAN. Δεν είναι πολλές οι αεροπορικές εταιρείες που έχουν μεταπηδήσει τόσο γρήγορα από την πράσινη στη χρυσή διάκριση, και είμαστε πεπεισμένοι ότι η AEGEAN θα καταγράψει ρεκόρ, κερδίζοντας πολύ σύντομα και την πλατινένια διάκριση Fast Travelτης IATA!»

santorinios

Μέσα στις επόμενες 20 με 30 ημέρες θα έχει καθαριστεί το μεγαλύτερο τμήμα των ακτών και των θαλασσών που επιμολύνθηκαν από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» , τονίζει τώρα ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Ν Σαντορινιός, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υφυπουργός είχε υποσχεθεί νερά «καθαρότερα και από πριν» μέσα στο ίδιο διάστημα αλλά όπως εξήγησε σήμερα, αυτές οι εκτιμήσεις ήταν προϊόν της ενημέρωσης από τις εταιρείες που ανέλαβαν την αντιμετώπιση της ρύπανσης. «Κάνουμε και λάθη» σχολίασε χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά τον χρονικό ορίζοντα της πλήρους αποκατάστασης των θαλασσών. 

Όπως είπε ο υφυπουργός, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών κάνει καθημερινές μετρήσεις και όταν θα είναι και πάλι ασφαλές για τους πολίτες να κάνουν μπάνιο θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. 

Ο υφυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση του υπουργείου πως δεν υπήρξε ολιγωρία στην αντιμετώπιση της ρύπανσης, καθώς λίγες ώρες μετά το ναυάγιο, στις 09:40, είχε τοποθετηθεί το απαραίτητο φράγμα, ενώ τόνισε ότι στο διάστημα αυτών των ωρών διέφυγαν περίπου 300 τόνοι καυσίμου, κατά την εκτίμηση των εταιρειών αντιρρύπανσης. 

Μέχρι τις 4:10 π.μ δεν μπορούσε να πλησιάσει άνθρωπος στο σημείο, καθώς μέχρι να βυθιστεί το πλοίο οι δίνες που δημιουργήθηκαν θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλεια ανθρώπινης ζωής, όπως εξήγησε ο κ. Σαντορινιός. 

Ανέφερε επίσης πως το ΕΛΚΕΘΕ κάνει μετρήσεις και όταν αποκατασταθεί το πρόβλημα θα υπάρξει ενημέρωση πότε είναι ασφαλής η κολύμβηση. 

Ο υφυπουργός τόνισε πως αν έγιναν λάθη, τα έκαναν από κοινού ο ίδιος με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, διαβεβαιώνοντας από την πλευρά του ότι αναζητούνται οι καλύτερες λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης των ακτών του Σαρωνικού με μαζούτ. 

Πηγή: skai.gr

poster rally

Ο Σύλλογος ΙΣτορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου (Σ.ΙΣ.Π.Α), μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε), σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διοργανώνει το "2ο Κλασικό Ράλλυ Ρόδου" στις 24 και 25 Ιουνίου 2017. Η εκδήλωση αφορά την αναβίωση της regularity διαδρομής που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 30 Ιουνίου 1996 και αφορούσε την περιφερειακή διαδρομή του νησιού προς Καλαβάρδα, Μονόλιθο, Απολακιά, Καταβία, Λίνδο, Μασσάρη, Μαλώνα, Αφάντου, Φαληράκι με τερματισμό στην πλατεία Δημαρχείου Ρόδου. Για την ιστορία, την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης του 1ου Ράλλυ Ρόδου κέρδισε ο Χρήστος Αποστολίδης με συνοδηγό την Βάσω Κυριαζή με Alfa Romeo Spider, τη δεύτερη θέση κατέλαβε το πλήρωμα Γιώργου-Σοφίας Ζαλμά με Austin Cooper S και την τρίτη θέση οι Γιώργος-Αλεξάνδρα Καραπαναγιώτη με Alfa Romeo Spider 1300J. Συμμετέχοντες υπήρξαν πολλά ακόμα γνωστά ονόματα όπως ο Αντώνης Τζέν με το Saab 96 Sport με το οποίο είχε λάβει μέρος στο Ράλι Μόντε Κάρλο, στο ράλι Ακρόπολις της δεκαετίας του εξήντα αλλά και στο σιρκουί Ρόδου, ο γνωστός μας "Στρατισίνο" με Alfa Romeo Spider κ.α. Από το νησί της Ρόδου συμμετείχαν τα πληρώματα Δημητρίου-Ρούλας Ράπτη, Μιχαήλ Παλαιολόγου-Εμμανουήλ Ελευθερίου, Βασιλείου Κασάπη-Χρήστου Αθανασιάδη, Αντωνίου-Ελένης Μαυρομάτη, Γεωργίου Αθανασιάδη-Αγγελικής Στάγκα, Βασιλείου Παραπονιάρη-Θεολόγου Σχοινά, Μιχαήλ Μοντιάδη-Δημητρίου Σουλάκη, Αναστασίου Αρνά-Ανδρέα Χαλκιόπουλου και Πανταζή Χούλη-Νίκου Πουζουκάκη.

Η εκκίνηση του 2ου Κλασικού Ράλλυ Ρόδου - Σ.ΙΣ.Π.Α θα δοθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 από την πλατεία Δημαρχείου. Τα οχήματα αφού ολοκληρώσουν το γύρο της Ρόδου θα τερματίσουν ξανά στο ίδιο σημείο κατά τις 6 μ.μ. ενώ 2 ώρες μετά θα γίνει η απονομή των επάθλων στους νικητές του αγώνα. Ο αγώνας της Κυριακής, 25 Ιουνίου 2017, δεν θα είναι το μόνο γεγονός που θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι φίλοι των οχημάτων εποχής. Το Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017, θα διεξαχθεί η αναβίωση της διαδρομής του ιστορικού σιρκουί της Ρόδου και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος των οχημάτων του αγώνα στην πλατεία Δημαρχείου. Στο 2ο Κλασικό Ράλλυ Ρόδου - Σ.ΙΣ.Π.Α μπορούν να πάρουν μέρος πιστοποιημένα ιστορικά οχήματα κατασκευής μέχρι την 31/12/1987 καθώς και οχήματα “youngtimer” κατασκευής από 1/1/1988 έως 31/12/1997.

Υποστηρικτές: Rodos Palace Hotel, Blue Star Ferries, Q Brokers, Qube Energy Drink, Carpe Diem, Lindos ICEBAR, Fotis Graphics, Colorado, Παραδεισένιες Λιχουδιές Catering, Kanakis Sound & Lighting, ΒΑΠ και Tatakis Wines. Το κόστος συμμετοχής για διμελές πλήρωμα ανέρχεται στα 560€ και καλύπτει εισιτήρια πλοίου μετ’ επιστροφής από το λιμάνι του Πειραιά, 2 διανυκτερεύσεις στο Rodos Palace Hotel με πρωινό, το δείπνο του Σαββάτου μετά το πέρας του τεχνικού ελέγχου, το γεύμα της Κυριακής στην ανασυγκρότηση και στον τερματισμό της εκδήλωσης, οργανωτικά έξοδα, ασφάλιση, έπαθλα και αναμνηστικά του αγώνα. Για συμμετοχές χωρίς τη χρήση πλοίου και ξενοδοχείου, το κόστος ανέρχεται στα 90€. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα του Συλλόγου ΙΣτορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου (Σ.ΙΣ.Π.Α) τηλ 6972267800 κ. Θεοχάρης Αντώνης, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε) στο 2102116583 και για τηνΡόδο με τον κ. Κώστα (Χ) Χατζηχριστοδούλου στο τηλ 6947002417 έως την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Ισχυρή σεισμική seismos 415252909δόνηση σημειώθηκε στις 14.30 το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ρόδου. Ο σεισμός είχε ένταση 5,1 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και εντοπίζεται στα 24χλμ νότια, νοτιοδυτικά της Χάλκης. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10χλμ.

AdTech Ad

Σύμφωνα με όσα δήλωσε  ο καθηγητής Γεωλογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ευθύμιος Λέκκας, ο σεισμός προέρχονταν από τον υποθαλάσσιο χώρο σε απόσταση 10 χιλιόμετρα περίπου από Καταβιά και είχε μικρό εστιακό βάθος.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου, σε μέρος της Κάρπαθου, καθώς επίσης και σε Χάλκη και Τήλο.

Ο κ. Λέκκας επεσήμανε ότι από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι ο σεισμός είχε ως επίκεντρο το γνωστό σεισμικό τόξο Νότια της Ρόδου, το οποίο κατά καιρούς δίνει σεισμούς τέτοιου μεγέθους.

dimarxos malta 2

Ο Δήμαρχος Ρόδου κος. Φώτης Χατζηδιάκος βρίσκεται στη Μάλτα μετά από πρόσκληση του Δημάρχου τoυ Δήμου Birgu για την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας των πέντε ιστορικών πόλεων Ρόδου, Birgu, Amalfi (Ιταλία), Saint Tropez (Γαλλία), και Bodrum (Τουρκία), οι οποίες μοιράζονται κοινή κληρονομιά με την ιστορία των Ιπποτών του Τάγματος του Αγ. Ιωάννου.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο γκαλά τουρισμού που οργανώνεται από το Ινστιτούτο Μεσογειακού Τουρισμού (ΙΜΤ) της Μάλτας με στόχο την προώθηση του Τουρισμού ως ένα όχημα για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Μεσογείου. Ανάμεσα στους στόχους του συμφώνου είναι και η δημιουργία ενός «μονοπατιού» στη θάλασσα, σχετικό με τους Ιππότες του Αγ. Ιωάννη, που θα μπορούν να ακολουθούν οι λάτρεις της Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης.

Ο κος Χατζηδιάκος την Πέμπτη 16 Μαρτίου παρευρέθη σε εκδήλωση στο προεδρικό μέγαρο την οποία διοργάνωσε η Πρόεδρος της Μάλτας Α.Ε. κα. Marie Louise Preca στο πλαίσιο της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσία και της Ελληνίδας Πρέσβειρας στη Μάλτα κας. Χρυσούλας Καρυκοπούλου-Φλαβιανού. Σήμερα 17 Μαρτίου θα παρακολουθήσει το συνέδριο του ΙΜΤ με συμμετοχή 300 σπουδαίων προσωπικοτήτων του χώρου του τουρισμού από 32 διαφορετικές χώρες, ενώ το απόγευμα θα παρευρεθεί στη συνάντηση για την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας.

Υποκατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Web Analytics