Tuesday 19 June 2018

athletic logo white

noname

karma

Μια νέα τοπική ζυθοποιία με δική της παραγωγική μονάδα έχει καταφέρει να βρει ανταπόκριση καθώς οι ιδρυτές της πιστεύουν στο νόμο της ανταπόδοσης

Στην ελληνική μυθολογία, ο Λέων της Νεμέας ήταν ένα λιοντάρι που ζούσε σε αυτή την περιοχή και σκόρπιζε το φόβο και τον τρόμο. Ήταν απόγονος του Τυφώνος και της Έχιδνας ή του Όρθρου και της Χίμαιρας. Υπάρχει ακόμα η άποψη ότι έπεσε από τη Σελήνη και ήταν απόγονος του θεού Δία και της θεάς Σελήνης. Το θηρίο αυτό σκοτώθηκε τελικά από τον Ηρακλή.Η θανάτωση του Λέοντος και η εκδορά του ήταν ο πρώτος άθλος που ανατέθηκε στον Ηρακλή από τον Ευρυσθέα. 


Αιώνες μετά τον μύθο ο Λέων εμφανίζεται να φορά γυαλιά και να καμαρώνει σαν …σταρ του σινεμά ( που λέει και το τραγούδι). Οι απαντήσεις στο «γιατί» ποικίλουν. Πάντως, ένας καλός φίλος επιμένει να υποστηρίζει ότι ο Λέοντας τα έχει τακιμιάσει με τους ιδιοκτήτες μιας νεότευκτης τοπικής μικροζυθοποιίας και να απολαμβάνει την μπύρα του.

 Ωραία, αλλά ας ξεφύγουμε από τους παλιούς μύθους και να μην προστρέξουμε για ασφάλεια σε νέους, αστικούς μύθους. 

Ας ξεκινήσουμε από τα δεδομένα. Ο Παναγιώτης Θαμνίδης και ο Παναγιώτης Κορδώσης – οι δύο συνονόματοι- επέλεξαν να ασχοληθούν επιχειρηματικά με την μπύρα και να δημιουργήσουν γι΄αυτό (εξ αρχής) μια παραγωγική μονάδα στη Νεμέα.

Της έδωσαν το όνομα "Ζυθοποϊία Πελοποννήσου" και έβαλαν δίπλα, τον διακριτικό εμπορικό σήμα Karma Beer. Από κοντά, και ο Λέων με το γυαλί. 

Ο Παναγιώτης Θαμνίδης είμαι Γεωπόνος- Οινολόγος και δραστηριοποιείται από το 2009 με την εταιρία Οινοανάλυση (www.oinoanalysis.gr) στην περιοχή της Νεμέας. Ο Παναγιώτης Κορδώσης είναι Χημικός Μηχανικός και διαθέτει εργασιακή εμπειρία ως μηχανικός παραγωγής.Η Ζυθοποιία βρίσκεται στην έξοδο της πόλης της Νεμέας (στην επαρχιακή Οδό Νεμέας- Αηδονίων ), ουσιαστικά είναι μέσα στην Νεμέα περίπου 150 μέτρα από το βυζαντινό μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου. Μην ξεχνάμε ότι παλαιότερα η Νεμέα ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος εξ'ου και το όνομα του κρασιού Αγιωργίτικο -δηλαδή το κρασί από τον Αη Γιώργη.

Η ζυθοποιία στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις 300 τ.μ και διαθέτει ετήσια δυναμικότητα περίπου 120 τόννων μπύρας ετησίως με δυνατότητα επέκτασης ακριβώς στο διπλάσιο.

Η 1η τους εμφάνιση και εμφιάλωση έγινε το Δεκέμβριο του 2016 με την παρουσίαση της Karma Pale Ale και της Karma Golden Ale σε φιάλες των 330 ml και 500 ml αντίστοιχα. Εν συνεχεία ακολούθησε μια Lager με εμπορική ονομασία Karma Hoppy Lager που είναι μια καλοκαιρινή εκδοχή ξανθιάς μπύρας με έντονα αρώματα λυκίσκων. Την τριπλέτα έκλεισε μια κόκκινη Red Ale με επωνυμία Karma Red Ale ( τύπου κόκκινη Ιρλανδέζικη) με χαρακτηριστικά αρώματα καβουρντισμένης βύνης και μπισκότου και με ένα χαλκοκόκκινο χρώμα.

Αν έχετε απορία για βάφτισαν Karma τις μπύρες τους, η απάντηση δίνεται από τους ίδιους: Πολύ απλά γιατί είναι ο βασικότερος νόμος του σύμπαντος που κινεί τα πάντα γύρω μας. Ο νόμος της δράσης και της αντίδρασης, ο νόμος της ανταπόδοσης».

protothema.gr

 

1aegean

Aθήνα, 5 Οκτωβρίου 2017 – Η AEGEAN τιμήθηκε με το Fast Travel Gold Award από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA), για τις καινοτόμες και ευέλικτες λύσεις που προσφέρει για την απλούστευση και την επιτάχυνση της εμπειρίας των επιβατών. Η AEGEAN γίνεται η 11η αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη που εξασφαλίζει τη χρυσή διάκριση.

Το πρόγραμμα Fast Travel της IATA (International Air Transport Association) ανταποκρίνεται στο αίτημα των επιβατών για περισσότερες επιλογές, ευκολία και αυτονομία μέσω επιλογών αυτοεξυπηρέτησης στις παρακάτω υπηρεσίες: τη διαδικασία self-check-in (που περιλαμβάνει τη διαδικασία αυτοματοποιημένου check-in), τη διαδικασία αυτοεξυπηρέτησης «bags ready-to-go» για τις αποσκευές, τη διαδικασία ελέγχου εγγράφων, τη διαδικασία αλλαγής κράτησης (flight re-booking), τη διαδικασία αυτοματοποιημένης επιβίβασης και τη διαδικασία ανάκτησης αποσκευών. Το όραμα του προγράμματος είναι, έως το έτος 2020, να παρέχεται στο 80% των επιβατών ανά τον κόσμο ένα ολοκληρωμένο φάσμα επιλογών self-service καθ’ όλα τα στάδια του ταξιδιού τους, με στόχο την περισσότερη άνεση και τη μείωση της αναμονής σε ουρές.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της AEGEAN,  ο Ground Operations Director τηςAEGEAN και της Olympic Air, κ. Πάνος Νικολαΐδης, παρέλαβε το χρυσό βραβείο από τον κ. Sergio Fernandez,AirportPassengerCargo and Security Europe Director της IATA, σηματοδοτώντας τις προσπάθειες της AEGEAN να προσφέρει όλες τις επιλογές αυτοεξυπηρέτησης Fast Travel στους επιβάτες της.

Η AEGEAN εκπληρώνει και τις έξι απαιτήσεις του Προγράμματος Fast Travel της IATA, προσφέροντας στους επιβάτες που αναχωρούν από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, το Διεθνές Αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου και το Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης υπηρεσίες self-check-in (όλες τις επιλογές), self-rebooking (αλλαγής κράτησης), bag recovery (ανάκτησης αποσκευών), bags ready-to-go (διαδικασία αυτοεξυπηρέτησης για τη σήμανση και την τοποθέτηση των αποσκευών),  αυτόματης σάρωσης στις πύλες επιβίβασης και automated documents check(αυτοματοποιημένου ελέγχου εγγράφων).

«Είμαστε αφοσιωμένοι στην υψηλή παροχή υπηρεσιών στους επιβάτες μας, βασιζόμενοι στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και προσθέτοντας παράλληλα αξία στη συνολική ταξιδιωτική τους εμπειρία. Το βραβείο αυτό έρχεται δύο χρόνια μετά την απονομή του βραβείου “Green Fast Travel” στην AEGEAN, και αποδεικνύει τη συνεχή δέσμευση της εταιρείας μας στην βελτίωση της εμπειρίας των επιβατών», δήλωσε ο κ. Πάνος Νικολαΐδης.

Από την πλευρά της IATA, ο κ. Fernandez δήλωσε: «Σύμφωνα με έρευνες στο χώρο των αερομεταφορών, περισσότεροι από το 50% του συνόλου των επιβατών επιθυμούν τη μείωση των χρόνων αναμονής στην ταξιδιωτική τους εμπειρία, και περίπου το 75% των επιβατών ανά τον κόσμο επιθυμούν περισσότερες υπηρεσίες self-service. Επομένως, είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς που απονέμουμε αυτό το βραβείο στην AEGEAN. Δεν είναι πολλές οι αεροπορικές εταιρείες που έχουν μεταπηδήσει τόσο γρήγορα από την πράσινη στη χρυσή διάκριση, και είμαστε πεπεισμένοι ότι η AEGEAN θα καταγράψει ρεκόρ, κερδίζοντας πολύ σύντομα και την πλατινένια διάκριση Fast Travelτης IATA!»

santorinios

Μέσα στις επόμενες 20 με 30 ημέρες θα έχει καθαριστεί το μεγαλύτερο τμήμα των ακτών και των θαλασσών που επιμολύνθηκαν από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» , τονίζει τώρα ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Ν Σαντορινιός, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υφυπουργός είχε υποσχεθεί νερά «καθαρότερα και από πριν» μέσα στο ίδιο διάστημα αλλά όπως εξήγησε σήμερα, αυτές οι εκτιμήσεις ήταν προϊόν της ενημέρωσης από τις εταιρείες που ανέλαβαν την αντιμετώπιση της ρύπανσης. «Κάνουμε και λάθη» σχολίασε χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά τον χρονικό ορίζοντα της πλήρους αποκατάστασης των θαλασσών. 

Όπως είπε ο υφυπουργός, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών κάνει καθημερινές μετρήσεις και όταν θα είναι και πάλι ασφαλές για τους πολίτες να κάνουν μπάνιο θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. 

Ο υφυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση του υπουργείου πως δεν υπήρξε ολιγωρία στην αντιμετώπιση της ρύπανσης, καθώς λίγες ώρες μετά το ναυάγιο, στις 09:40, είχε τοποθετηθεί το απαραίτητο φράγμα, ενώ τόνισε ότι στο διάστημα αυτών των ωρών διέφυγαν περίπου 300 τόνοι καυσίμου, κατά την εκτίμηση των εταιρειών αντιρρύπανσης. 

Μέχρι τις 4:10 π.μ δεν μπορούσε να πλησιάσει άνθρωπος στο σημείο, καθώς μέχρι να βυθιστεί το πλοίο οι δίνες που δημιουργήθηκαν θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλεια ανθρώπινης ζωής, όπως εξήγησε ο κ. Σαντορινιός. 

Ανέφερε επίσης πως το ΕΛΚΕΘΕ κάνει μετρήσεις και όταν αποκατασταθεί το πρόβλημα θα υπάρξει ενημέρωση πότε είναι ασφαλής η κολύμβηση. 

Ο υφυπουργός τόνισε πως αν έγιναν λάθη, τα έκαναν από κοινού ο ίδιος με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, διαβεβαιώνοντας από την πλευρά του ότι αναζητούνται οι καλύτερες λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης των ακτών του Σαρωνικού με μαζούτ. 

Πηγή: skai.gr

poster rally

Ο Σύλλογος ΙΣτορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου (Σ.ΙΣ.Π.Α), μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε), σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διοργανώνει το "2ο Κλασικό Ράλλυ Ρόδου" στις 24 και 25 Ιουνίου 2017. Η εκδήλωση αφορά την αναβίωση της regularity διαδρομής που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 30 Ιουνίου 1996 και αφορούσε την περιφερειακή διαδρομή του νησιού προς Καλαβάρδα, Μονόλιθο, Απολακιά, Καταβία, Λίνδο, Μασσάρη, Μαλώνα, Αφάντου, Φαληράκι με τερματισμό στην πλατεία Δημαρχείου Ρόδου. Για την ιστορία, την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης του 1ου Ράλλυ Ρόδου κέρδισε ο Χρήστος Αποστολίδης με συνοδηγό την Βάσω Κυριαζή με Alfa Romeo Spider, τη δεύτερη θέση κατέλαβε το πλήρωμα Γιώργου-Σοφίας Ζαλμά με Austin Cooper S και την τρίτη θέση οι Γιώργος-Αλεξάνδρα Καραπαναγιώτη με Alfa Romeo Spider 1300J. Συμμετέχοντες υπήρξαν πολλά ακόμα γνωστά ονόματα όπως ο Αντώνης Τζέν με το Saab 96 Sport με το οποίο είχε λάβει μέρος στο Ράλι Μόντε Κάρλο, στο ράλι Ακρόπολις της δεκαετίας του εξήντα αλλά και στο σιρκουί Ρόδου, ο γνωστός μας "Στρατισίνο" με Alfa Romeo Spider κ.α. Από το νησί της Ρόδου συμμετείχαν τα πληρώματα Δημητρίου-Ρούλας Ράπτη, Μιχαήλ Παλαιολόγου-Εμμανουήλ Ελευθερίου, Βασιλείου Κασάπη-Χρήστου Αθανασιάδη, Αντωνίου-Ελένης Μαυρομάτη, Γεωργίου Αθανασιάδη-Αγγελικής Στάγκα, Βασιλείου Παραπονιάρη-Θεολόγου Σχοινά, Μιχαήλ Μοντιάδη-Δημητρίου Σουλάκη, Αναστασίου Αρνά-Ανδρέα Χαλκιόπουλου και Πανταζή Χούλη-Νίκου Πουζουκάκη.

Η εκκίνηση του 2ου Κλασικού Ράλλυ Ρόδου - Σ.ΙΣ.Π.Α θα δοθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 από την πλατεία Δημαρχείου. Τα οχήματα αφού ολοκληρώσουν το γύρο της Ρόδου θα τερματίσουν ξανά στο ίδιο σημείο κατά τις 6 μ.μ. ενώ 2 ώρες μετά θα γίνει η απονομή των επάθλων στους νικητές του αγώνα. Ο αγώνας της Κυριακής, 25 Ιουνίου 2017, δεν θα είναι το μόνο γεγονός που θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι φίλοι των οχημάτων εποχής. Το Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017, θα διεξαχθεί η αναβίωση της διαδρομής του ιστορικού σιρκουί της Ρόδου και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος των οχημάτων του αγώνα στην πλατεία Δημαρχείου. Στο 2ο Κλασικό Ράλλυ Ρόδου - Σ.ΙΣ.Π.Α μπορούν να πάρουν μέρος πιστοποιημένα ιστορικά οχήματα κατασκευής μέχρι την 31/12/1987 καθώς και οχήματα “youngtimer” κατασκευής από 1/1/1988 έως 31/12/1997.

Υποστηρικτές: Rodos Palace Hotel, Blue Star Ferries, Q Brokers, Qube Energy Drink, Carpe Diem, Lindos ICEBAR, Fotis Graphics, Colorado, Παραδεισένιες Λιχουδιές Catering, Kanakis Sound & Lighting, ΒΑΠ και Tatakis Wines. Το κόστος συμμετοχής για διμελές πλήρωμα ανέρχεται στα 560€ και καλύπτει εισιτήρια πλοίου μετ’ επιστροφής από το λιμάνι του Πειραιά, 2 διανυκτερεύσεις στο Rodos Palace Hotel με πρωινό, το δείπνο του Σαββάτου μετά το πέρας του τεχνικού ελέγχου, το γεύμα της Κυριακής στην ανασυγκρότηση και στον τερματισμό της εκδήλωσης, οργανωτικά έξοδα, ασφάλιση, έπαθλα και αναμνηστικά του αγώνα. Για συμμετοχές χωρίς τη χρήση πλοίου και ξενοδοχείου, το κόστος ανέρχεται στα 90€. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα του Συλλόγου ΙΣτορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου (Σ.ΙΣ.Π.Α) τηλ 6972267800 κ. Θεοχάρης Αντώνης, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε) στο 2102116583 και για τηνΡόδο με τον κ. Κώστα (Χ) Χατζηχριστοδούλου στο τηλ 6947002417 έως την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Ισχυρή σεισμική seismos 415252909δόνηση σημειώθηκε στις 14.30 το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ρόδου. Ο σεισμός είχε ένταση 5,1 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και εντοπίζεται στα 24χλμ νότια, νοτιοδυτικά της Χάλκης. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10χλμ.

AdTech Ad

Σύμφωνα με όσα δήλωσε  ο καθηγητής Γεωλογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ευθύμιος Λέκκας, ο σεισμός προέρχονταν από τον υποθαλάσσιο χώρο σε απόσταση 10 χιλιόμετρα περίπου από Καταβιά και είχε μικρό εστιακό βάθος.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου, σε μέρος της Κάρπαθου, καθώς επίσης και σε Χάλκη και Τήλο.

Ο κ. Λέκκας επεσήμανε ότι από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι ο σεισμός είχε ως επίκεντρο το γνωστό σεισμικό τόξο Νότια της Ρόδου, το οποίο κατά καιρούς δίνει σεισμούς τέτοιου μεγέθους.

Υποκατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Web Analytics