Wednesday 28 June 2017

athletic logo white

IEK Artium

noname

Όλες οι διαφημίσεις που θα παίζουν στην νέα έκδοση του Google Chrome που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018 θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για να μην χαλάνε την εμπειρία χρήσης  

 
Η Google ανακοίνωσε οτι από το 2018 ο δημοφιλής browser της, Google Chrome, θα μπορεί να μπλοκάρει αυτόματα διαφημίσεις όπως είναι τα pop-ups και auto-playing audio/video spots οι οποίες χαλάνε την εμπειρία του χρήστη.
 
Με αυτό τον τρόπο η Google θέλει να προσφέρει στους χρήστες του Chrome μία καλύτερη εμπειρία περιήγησης στο διαδίκτυο αναγκάζοντας τους διαφημιζόμενους να δημιουργούν καλές διαφημίσεις που δεν θα ενοχλούν τον χρήστη.
 
Ήδη η εταιρία έχει ξεκινήσει να ενημερώνει πολλούς διαχειριστές σελίδων  για τους νέους κανονισμούς διαφημίσεων και τους προτείνει να ξεκινήσουν να διαγράφουν όσες θεωρούν ότι είναι ενοχλητικές προς τον χρήστη για να συνεχίσουν να προβάλλονται μόνο καλής ποιότητας διαφημίσεις.
 
Στην ουσία το νέο Ad Blocker που αναμένεται να ενσωματώσει στον Chrome η Google θα λειτουργεί ως φίλτρο το οποίο θα επιτρέπει την προβολή όσων διαφημίσεων πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. 
 
Φυσικά η νέα λειτουργία αναμένεται να εφαρμοστεί τόσο σε desktop όσο και σε mobile. 
 
Πηγή: www.newsit.grgooglechrome 528 355

steve jobs

Μπορεί να μην είχε τις απίστευτες γνώσεις στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά είναι αποδεκτό πως ο Στιβ Τζομπς είχε το όραμα και έτσι κατάφερε να δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές τεχνολογίας στον κόσμο, αλλάζοντας μία για πάντα τον τρόπο της επικοινωνίας, της ψυχαγωγίας και όχι μόνο.

Έχοντας χαρακτηριστεί ως οραματιστής στον χώρο των υπολογιστών, καθώς οι ιδέες του άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία, ο Στιβ Τζομπς όταν συνέλαβε την ιδέα του οικιακού προσωπικού υπολογιστή, δεν είχε  πτυχίο στην πληροφορική και δεν ήξερε καν από προγραμματισμό.

Όσο ιδιοφυΐα κι αν ήταν όμως, τι πραγματικά ήταν αυτό που τον ώθησε περισσότερο να κάνει την δική του επανάσταση και να επονομαστεί ο «ευαγγελιστής» της ψηφιακής εποχής;

Η απάντηση είναι το... μίσος. Κι όμως, σύμφωνα με τον επικεφαλή του τμήματος iOs της εταιρείας Σκοτ Φόρσταλ, ο Στιβ Τζομπς αποφάσισε να δημιουργήσει τα smartphones επειδή μισούσε τον σύζυγο μίας φίλης της γυναίκας του που εργαζόταν στην Microsoft.

Μιλώντας για τον Στιβ Τζομπς στην επέτειο των 10 χρόνων του πρώτου iPhone, ο Σκοτ ανέφερε πως κάθε φορά που ο ιδρυτής της Apple έβλεπε αυτόν τον τύπο από την Microsoft, πήγαινε στο γραφείο τσαντισμένος.

Παρ΄όλο που ο Στιβ δεν αναφερόταν συχνά στον Μπιλ Γκέιτς, ο ίδιος μάθαινε αρκετά για την εταιρία μέσω τον σύζυγο της φίλης της γυναίκας του, όπως ας πούμε για το τάμπλετ.

Ο εργαζόμενος είχε πει τότε στο Τζομπς πως ένα μοντέλο τάμπλετ της Microsoft μπορούσε να τρέξει ένα συγκεκριμένο λογισμικό πιο εξελιγμένο, ενώ εκτός αυτού ήταν μικρότερο, πιο φωτεινό, πιο λεπτό από έναν υπολογιστή πράγμα που θα το έκανε πιο επιτυχημένο και ξεχωριστό καθώς θα λειτουργούσε με ένα στυλό.

 

 

 

 

Ακούγοντας αυτά ο Τζομπς το πρώτο που είπε στην ομάδα του, όταν τους ανακοίνωσε πως θα δουλέψουν ένα πρόγραμμα για τάμπλετ είναι το εξής:

 
 

«Πρώτα απ΄όλα είναι ηλίθιοι. Δεν χρειαζόμαστε στυλό».

Έτσι όλοι έπεσαν με τα μούτρα σε ένα πρόγραμμα ονόματι «project purple», το οποίο θα έδινε την δυνατότητα στον χρήστη να μπορεί να μετακινεί τις εικόνες με τον δάχτυλό του.

Πως από τα tablet προέκυψαν τα iPhone;

Κι ενώ το team της Apple είχε βάλει όλη της την μαεστρία για να δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό tablet, ο Στιβ Τζομπς άλλαξε γνώμη όταν βρισκόταν σε μία... καφετέρια.

«Ο Τζομπς πρόσεξε πως όλοι μέσα στην καφετέρια μιλούσαν στα κινητά τους, αλλά κανείς δεν ήταν ιδιαίτερα ευτυχισμένος γι΄αυτό.  Μόλις το αντιλήφθηκε αυτό ο Τζομπς με ρώτησε αν μπορώ να μικρύνω το προσχέδιο σε μέγεθος τόσο μικρό ώστε να χωράει στην τσέπη μου», έτσι φτιάξαμε τα iPhone είπε ο Φόρστσαλ.

Όταν εν τέλει κυκλοφόρησε το iPhone δέχθηκε σφοδρή κριτική λόγω της σύγκρισής του με τα υπάρχοντα τότε smartphone τελικά κατάφερε να επικρατήσει γιατί όπως είπε ο Φόρσταλ «αυτό που τότε δεν μπορούσαν να καταλάβουν ήταν ότι εμείς αλλάζαμε τον τρόπο με τον οποίο γίνονταν τα πράγματα».

iefimerida.gr

nasa ingition708

Από το ακρωτήριο Κανάβεραλ εκτοξεύτηκαν στο διάστημα δύο ελληνικής κατασκευής μικροδορυφόροι, οι UPSat και DUTHSat, ο πρώτος από τη νότια και ο δεύτερος από τη βόρεια Ελλάδα.

Η εκτόξευση του πρώτου έγινε ακριβώς στις 18:11 ώρα Ελλάδας, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Οι 28 μικροδορυφόροι CubeSats -όπως είναι η κοινή ονομασία τους- αποτελούν μέρος του φορτίου που στέλνεται στον ISS από την ιδιωτική αμερικανική αεροδιαστημική εταιρεία Orbital ATK, στο πλαίσιο της αποστολής του ρομποτικού διαστημοπλοίου τροφοδοσίας Cygnus της τελευταίας. 

Το μη επανδρωμένο σκάφος Cygnus μεταφέρει περίπου 3,5 τόνους προμηθειών και επιστημονικού φορτίου, μεταξύ των οποίων είναι και οι δύο ελληνικοί μικροδορυφόροι. Λόγω διαδοχικών τεχνικών προβλημάτων στα υδραυλικά συστήματα του πυραύλου «Άτλας», η εκτόξευση είχε χρειασθεί να αναβληθεί αρκετές φορές.

φωτογραφίες: ert.gr

Ο μικροδορυφόρος UPSat, ο πρώτος που είναι ανοικτού και ελεύθερου λογισμικού, δημιουργήθηκε από ερευνητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών (Τμήματα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών) και του ιδρύματος Libre Space Foundation, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος QB50.

Το Libre Space Foundation (LSF) είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως σκοπό την προώθηση, εξέλιξη και ανάπτυξη ανοιχτού κώδικα τεχνολογιών για το διάστημα. Το LSF σχεδίασε, κατασκεύασε και παρέδωσε υποσυστήματα του UPSat (υλικό και λογισμικό), αναπτύσσοντάς τα ως εγχειρήματα ανοιχτού κώδικα.

Το «αδελφάκι» του UPSat, ο DUTHSat, κατασκευάστηκε στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών) από ομάδα με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Θεόδωρο Σαρρή.

Η διαστημική αποστολή QB50, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συντονίζεται από το βελγικό Ινστιτούτο Δυναμικής Ρευστών Von Karman, περιλαμβάνει την εκτόξευση και λειτουργία ενός συγκροτήματος περιβαλλοντικών μικροδορυφόρων, μεταξύ των οποίων είναι οι δύο ελληνικοί. 
Οι εν λόγω δορυφόροι, παρά το μικρό μέγεθός τους, διαθέτουν πληθώρα εξελιγμένων αισθητήρων και θα χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή δεδομένων και τη μελέτη του ανώτατου στρώματος της γήινης ατμόσφαιρας, της θερμόσφαιρας, η οποία βρίσκεται σε ύψος 200 έως 400 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης.

Όταν οι 28 μικροδορυφόροι φθάσουν με το διαστημικό σκάφος Cygnus στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα εκτοξευθούν ο ένας μετά τον άλλο στο διάστημα από το σύστημα εκτόξευσης της NanoRacks που βρίσκεται στον ISS, προκειμένου να αρχίσουν το επιστημονικό έργο τους.

Θα ακολουθήσει η αποστολή στον ISS άλλων οκτώ μικροδορυφόρων CubeSats με τον ινδικό πύραυλο PSLV. Οι συνολικά 36 μικροδορυφόροι θα εξαπλωθούν σε διάφορα σημεία δύο διαφορετικών τροχιών και, μετά από περίπου ένα μήνα, θα δημιουργήσουν ένα εκτεταμένο δίκτυο μελέτης της θερμόσφαιρας πάνω από τη Γη.

Δείτε live εικόνα από την NASA

Πηγή: Εκτοξεύτηκαν στο διάστημα οι δύο ελληνικοί μικροδορυφόροι | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/331897/ektoxeytikan-sto-diastima-oi-dyo-ellinikoi-mikrodoryforoi#ixzz4edWnE2in

google

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο ειδικοί ασφαλείας της Google συμβουλεύουν τους χρήστες τι θα πρέπει να κάνουν προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα δεδομένα τους δεν θα πέσουν στα χέρια επιτήδειων.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία YouGov για λογαριασμό της Google, φαίνεται ότι το 54% των Ελλήνων millennials (όσοι έχουν γεννηθεί μετά το 1980) που ερωτήθηκαν, χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για έναν ή περισσότερους λογαριασμούς τους. Σχετικά με τους κωδικούς, το 12% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τη λέξη "password", το 14% έναν συνδυασμό από συνεχόμενα νούμερα, ενώ το 20% χρησιμοποιούν στον κωδικό τους λέξεις που περιλαμβάνουν είτε το όνομα είτε τα αρχικά τους.
Από την άλλη πλευρά, το 76% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν την υπηρεσία προστασίας της Google "Επαλήθευση σε 2 βήματα".
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 52% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι γονείς τους δεν τους έχουν μιλήσει ποτέ για τη διαδικτυακή ασφάλεια και τη σημασία της χρήσης ισχυρών κωδικών πρόσβασης.
Έτσι, με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, η Google παρέχει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές που θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους οι χρήστες:
Οι κωδικοί πρόσβασης αποτελούν το κύριο σημείο άμυνας απέναντι στους εγκληματίες του Διαδικτύου και για τον λόγο αυτό πρέπει πάντα να χρησιμοποιούνται διαφορετικά passwords για καθένα από τους σημαντικούς λογαριασμούς, όπως το email ή το e-banking. Όσο μεγαλύτερος ο κωδικός, τόσο πιο δύσκολο είναι να τον μαντέψει κάποιος. Επίσης, καλό είναι να χρησιμοποιούνται αριθμοί, κεφαλαία και σύμβολα.
Ένα άλλο σημαντικό θέμα στην ψηφιακή ασφάλεια αποτελεί το "ηλεκτρονικό ψάρεμα", το οποίο χρησιμοποιεί κάποιος απατεώνας προκειμένου να εξαπατήσει, να κλέψει προσωπικές πληροφορίες και να εισβάλει στον λογαριασμό των χρηστών. Για τον λόγο αυτόν το Gmail διαθέτει ένα ειδικό σύστημα που καταστρέφει αυτόματα τα επικίνδυνα μηνύματα προτού αυτά φτάσουν στα εισερχόμενα.

Επιπλέον, η Google έχει εισαγάγει το Safe Browsing (ασφαλής πλοήγηση) μια λειτουργία που υπενθυμίζει στους χρήστες να μην επισκέπτονται μια ιστοσελίδα επειδή μπορεί να κρύβει πιθανούς κινδύνους, όπως κακόβουλο λογισμικό ή απάτες "ηλεκτρονικού ψαρέματος". Κύριος σκοπός του Safe Browsing είναι να σαρώνει για κακόβουλο περιεχόμενο, το οποίο μπορεί να αποτελεί απειλή για τους χρήστες ή τις συσκευές τους.
Οι συσκευές και οι εφαρμογές Android είναι ουσιαστικά ένα δίκτυο από μόνες τους, και για το λόγο αυτό η εταιρεία έχει αναπτύξει το "app analyzer", μια τροποποιημένη έκδοση του Safe Browsing που αναζητά επικίνδυνες εφαρμογές στο Google Play, σε άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα και το Διαδίκτυο, και προειδοποιεί τους χρήστες πριν τις εγκαταστήσουν. Σε περίπτωση που κάποια εφαρμογή αποτύχει σε αυτό το τεστ, δεν γίνεται επιτρεπτή στο Google Play.

Η αυτόματη προστασία, οι εύκολες ρυθμίσεις που προσαρμόζονται στις ανάγκες των χρηστών, αλλά και ο αγώνας στην καταπολέμηση των διαδικτυακών κινδύνων, είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η Google προκειμένου να διασφαλίζει την ασφάλεια των χρηστών.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/google-simvoules-gia-tin-asfalia-sas

bapsimo

Σε μια εποχή που τα πράγματα το ένα μετά το άλλο γίνονται πιο «έξυπνα», το ταπεινό βάψιμο δεν μπορούσε να μείνει πίσω. 

Νοτιοκορεάτες ερευνητές δημιούργησαν μια θερμοηλεκτρική βαφή, που επιτρέπει στους τοίχους (και όχι μόνο) να μετατρέπουν τη θερμότητα σε ηλεκτρισμό.

Είχε προηγηθεί από τους ίδιους ερευνητές μια φωτοβολταϊκή βαφή, με την οποία βάφονται τα ηλιακά πάνελ και διευκολύνεται η παραγωγή ηλεκτρισμού από την ηλιακή ενέργεια.

Αυτή τη φορά, οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κορέας (KIST) και του Ινστιτούτου Ερευνών Ηλεκτροτεχνολογίας της Κορέας, με επικεφαλής τον Τζέ Σουνγκ Σον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Communications", δημιούργησαν μια θερμοηλεκτρική μπογιά που μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια τη θερμότητα των βαμμένων επιφανειών.

Η βαφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες επιφάνειες όπως κτίρια, αυτοκίνητα και πλοία, αλλά και σε μικρότερες, ανεξαρτήτως σχήματος του αντικειμένου. 

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τους ερευνητές, η θερμοκρασία της στέγης και των τοίχων ενός κτιρίου μπορεί να ξεπεράσει τους 50 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι. Η νέα βαφή μπορεί να μετατρέψει αυτή την έξτρα θερμότητα σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Η βαφή περιέχει θερμοηλεκτρικά σωματίδια του τελλουριδίου του βισμουθίου, που χρησιμοποιούνται σε συμβατικές θερμοηλεκτρικές συσκευές.

Η βαφή σχηματίζει πάνω στις επιφάνειες ένα ομογενές στρώμα πάχους περίπου 50 μικρομέτρων (εκατομμυριοστών του μέτρου), που παράγει 4 έως 26 χιλιοστά του βατ (mW) ανά τετραγωνικό εκατοστό.

Οι ερευνητές οραματίζονται πληθώρα εφαρμογών της νέας τεχνολογίας σε φορετές συσκευές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σε ηλεκτρονικές συσκευές παραγόμενες από τρισδιάστατο εκτυπωτή κ.α.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα

Web Analytics