Tuesday 19 June 2018

athletic logo white

noname

xeirourgeio

Ο πρώτος θάνατος στην ιστορία από επιπλοκές επέμβασης μεγέθυνσης πέους είναι γεγονός. Ένας 30χρονος Σουηδός, ο οποίος έπασχε από ελαφρύ άσθμα αλλά δεν είχε «άλλες ασθένειες στο ιστορικό του» αποφάσισε να υποβληθεί σε επέμβαση μεγέθυνσης πέους η οποία περιλάμβανε την αφαίρεση λιποκυττάρων από το στομάχι και την τοποθέτησή τους στο πέος, προκειμένου να αυξηθεί το πάχος και το μήκος του.

AdTech Ad

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, που πραγματοποίησε ένας έμπειρος χειρουργός σε ιδιωτική κλινική της Στοκχόλμης, ο ασθενής υπέστη λιπώδη εμβολή (σ.σ.: ένα σύνδρομο που προκαλείται από την μεταφορά σφαιριδίων λίπους στο φλεβικό σύστημα και την επακόλουθη απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων), εμφάνισε ταχυπαλμία, τα ζωτικά του σημεία εμφάνισαν πτώση και υπέστη ανακοπή. Οι γιατροί προχώρησαν σε τεχνητή ανάνηψη και τον μετέφεραν στην μονάδα εντατικής, όπου κατέληξε δύο ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Journal of Forensic Sciences", η εμβολή σημειώθηκε προς το τέλος της επέμβασης, όταν ο χειρουργός προχώρησε στην έγχυση 60 ml λίπους στη βάση του πέους του ασθενούς.

Η νεκροψία έδειξε ότι ο ασθενής είχε σπασμένα πλευρά (τα οποία οφείλονται στην προσπάθεια επαναφοράς του από τους γιατρούς).

Παρόμοιοι θάνατοι έχουν καταγραφεί σε επεμβάσεις ανόρθωσης γλουτών, οι οποίες βασίζονται στην ίδια μέθοδο.

Οι ειδικοί συστήνουν οι δύο διαδικασίες (μεγέθυνση και επιμήκυνση) να μην γίνονται ταυτόχρονα αλλά με απόσταση μερικών εβδομάδων, καθώς είναι αυξημένος ο κίνδυνος «διαρροής» λιποκυττάρων και συνεπώς ο κίνδυνος θανάτου.

(Με πληροφορίες από RT, φωτό: AP / Molly Riley)

treksimo

Έχετε βαρεθεί/κουραστεί με το υπάρχον πρόγραμμα γυμναστικής σας; Ψάχνετε κάτι καινούργιο που θα σας βοηθήσει να χάσετε γρήγορα μερικά κιλά; Δείτε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα που, αν το ακολουθήσετε, θα είστε πανέτοιμοι για τις διατροφικές… παρασπονδίες των Χριστουγέννων.

Ο γυμναστής/φυσιολόγος, Michael Brazeal, δίνει πρώτα μερικές συμβουλές για το πώς θα πάρετε τα μέγιστα οφέλη στο αδυνάτισμα από το περπάτημα που θα κάνετε για λόγους άσκησης και γυμναστικής:

 • Να κοιτάτε ευθεία. Το πηγούνι σας πρέπει να είναι παράλληλο με το έδαφος.
 • Κρατήστε τους αγκώνες σας λυγισμένους και κοντά στα πλευρά σας.
 • Να κινείτε του αγκώνες και τα χέρια εμπρός και πίσω σε συγχρονισμό με τον βηματισμό σας. Μην φτάνετε να διασταυρώνετε τα χέρια σας μπροστά σας καθώς κάνετε αυτή την κίνηση. Το κάθε βήμα συντονίζεται με την αντίστοιχη κίνηση του ενός χεριού προς τα εμπρός (αντίθετο χέρι ως προς το πόδι).
 • Τραβήξτε τους ώμους σας προς τα πίσω και κρατήστε το στήθος σας ελαφρώς ανυψωμένο.
 • Στον βηματισμό, η ώθηση (πίσω πόδι) πρέπει να έρχεται από το κάτω μέρος των δακτύλων, στην βάση του πέλματος. Η φτέρνα του άλλου ποδιού θα πρέπει να είναι το πρώτο μέρος του πέλματος που ακουμπάει στο έδαφος και στη συνέχεια το βάρος να κυλάει σε όλο το πέλμα, προτού δώσετε ώθηση ξανά.

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα

 • Ημέρα 1: Περπάτημα #1 (Έκρηξη ενέργειας)
 • Ημέρα 2: Περπάτημα #2 (Κάψιμο λίπους σε 3 χιλιόμετρα)
 • Ημέρα 3: Περπάτημα #3 (Μέγιστη προσπάθεια)
 • Ημέρα 4: Επανάληψη του #1
 • Ημέρα 5: Επανάληψη του #2
 • Ημέρα 6: Επανάληψη του #3
 • Ημέρα 7: Ξεκούραση

Αν είναι η πρώτη φορά που θα ξεκινήσετε ένα τέτοιο πρόγραμμα άσκησης με το περπάτημα, τότε ξεκουραστείτε τις ημέρες 4 και 7 και επαναλάβετε τα #1 και #2 κατά τις ημέρες 5 και 6.

Πώς λειτουργεί αυτή η μέθοδος

 • Για κάθε “βόλτα”, επιλέξτε μια διαδρομή που να ταιριάζει με την καθορισμένη απόσταση και να περιλαμβάνει και ανηφόρες σε κάποια σημεία.
 • Χρησιμοποιήστε ένα βηματόμετρο (αν έχετε), για να παρακολουθείτε την απόσταση που διανύετε. Ρυθμίστε την ταχύτητά σας, για να πιάσετε τον στόχο με τα αρχικά “RPE” που θα δείτε στους παρακάτω πίνακες. Αυτά τα αρχικά είναι “Rate of Perceived Exertion” και περιγράφει έναν αριθμό στην κλίμακα της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλετε κάθε φορά.
 • Επίσης θα δείτε και τις ενδείξεις “easy”, “moderate” και “brisk”. Αυτές αντιστοιχούν στην ένταση του περπατήματος “χαλαρό” (σαν να κάνετε απλή βόλτα), “μέτριο” (σαν να βιάζεστε να πάτε κάπου) και “έντονο” (λίγο πριν φτάσετε να κάνετε ελαφρύ τρέξιμο).
 • Οι πρώτες δύο στήλες είναι "απόσταση" (distance) και "χρόνος" (time) και αναγράφονται σε εκατοντάδες μέτρα (πχ 0.25 = 250 μέτρα) και λεπτά.

Περπάτημα #1 – Έκρηξη ενέργειας

Απόσταση: 1,5 χλμ
Χρόνος: 22 λεπτά (ανάλογα με το ρυθμό σας)
Θερμίδες που καίγονται: 750
αδυνάτισμα

Περπάτημα #2 – Κάψιμο λίπους σε 3 χιλιόμετρα

Απόσταση: 3 χλμ
Χρόνος: 45 λεπτά (ανάλογα με το ρυθμό σας)
Θερμίδες που καίγονται: 1.254
αδυνάτισμα

Περπάτημα #3 – Μέγιστη προσπάθεια

Απόσταση: 5 χλμ
Χρόνος: 1 ώρα και 15 λεπτά (ανάλογα με το ρυθμό σας)
Θερμίδες που καίγονται: 1.672
αδυνάτισμα

iatropedia.gr

drakos

Επιστολή απέστειλε στον Υπουργό Υγείας ο πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία Στέφανος Δράκος 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Κύριε Πρόεδρε,

Έπειτα από σχετική απόφαση που φέρεται να έχει εκδοθεί από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., για να χορηγηθεί παραπεμπτικό για λογοθεραπεία, απαιτείται υπογραφή Διευθυντή Νευρολογικής ή Ψυχιατρικής Μονάδας. Δυστυχώς, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», δεν υπηρετεί ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση των Δωδεκανησίων, οι οποίοι πρέπει να μεταβαίνουν στην Αθήνα ή σε άλλα αστικά κέντρα για την εξυπηρέτησή τους.

Κατανοώντας τα αίτια που σας οδήγησαν στη λήψη της παραπάνω απόφασης - με αφορμή και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά καιρούς - παρακαλούμε όπως ενεργήσετε άμεσα για την εξεύρεση λύσης, και την οριστική αντιμετώπιση του ειδικού προβλήματος που αφορά στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα. Θα μπορούσατε - για παράδειγμα - κατ’ εξαίρεση για την περιοχή, να λάβετε σχετική απόφαση, η οποία θα δίδει το δικαίωμα να υπογράφουν οι Επιμελητές Α’ και Β’, προκειμένου να λυθεί το τεράστιο, σοβαρό και κοστοβόρο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Περισσότερα επί του θέματος, μπορείτε να πληροφορηθείτε αρμοδίως, τόσο από την Περιφερειακή Διεύθυνση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στη Ρόδο, όσο και από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου».

Ελπίζουμε στην άμεση επέμβασή σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας, για την εξυπηρέτηση πάνω απ’ όλα των νησιωτών.

Με εκτίμηση,

Δρ Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

tsala

Γράφει η Τσάλα Αρνίταλη, διαιτολόγος-διατροφολόγος
 
Το οξειδωτικό στρες είναι μια κατάσταση που προκαλείται απο την ανισορροπία μεταξύ των δραστικών μορφών οξυγόνου (ουσίες που δημιουργούνται απο φυσιολογικές διεργασίες του μεταβολισμού και καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα του οργανισμού) και μεταξύ των ουσίων που τα καταπολεμούν. 
Οι ουσίες που τα αντιμετωπίζουν και τα  καταστρέφουν ονομάζονται αντιοξειδωτικά και αποτελούνται απο ένζυμα και μη ενζυμικά συστατικά, όπως οι βιταμίνες.Το οξειδωτικό στρες μπορεί να προκαλέσει αρκετές ασθένειες όπως καρκίνο και καρδιαγγειακά, αλλά και μείωση της απόδοσης ενός αθλητή.
Απο τις αρχές του 1977 οι επιστήμονες μελετούν τη σχέση της άσκησης με την δημιουργία του οξειδωτικού στρες και το πως αυτό επηρεάζει την απόδοση του αθλητή. Γνωρίζουμε πως η άσκηση έχει αρκετές ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία, όπως η μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, του καρκίνου, της οστεοπόρωσης, διαβήτη και σε άλλες χρόνιες ασθένειες. Όταν γίνεται σε μια μέτρια ένταση οι ελεύθερες ρίζες αυξάνουν την αντιοξειδωτική δράση με αποτέλεσμα αυτό να βοηθάει στην αύξηση της ισχύος των μυών. Όμως όταν γίνεται η άσκηση σε υψηλή ένταση και για χρόνια το οξειδωτικό στρες λειτουργεί διαφορετικά και μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του αθλούμενου.
   Τα άτομα, τα οποία αθλούνται τακτικά και εξαντλητικά, πρέπει να προσέχουν αρκετά τη διατροφή τους, καθώς η καλύτερη λύση στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων του οξειδωτικού στρες είναι τα αντιοξειδωτικά. Μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά αποτελείται απο βιταμίνες όπως C,A και Ε,απο φυτικές πολυφενόλες και μέταλλα όπως χαλκός,σίδηρος,ψευδάργυρος και σελήνιο. Τροφές που περιλαμβάνουν αυτά τα συστατικά είναι τα φρούτα ,τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης,τα όσπρια και οι σπόροι.
 Τέλος, όσον αφορά τα συμπληρώματα αντιοξειδωτικών δεν είναι αρκετά σαφές αν βοηθούν  ή όχι, καθώς υπάρχει μια διαφωνία σε μελέτες που έχουν διεξαχθεί. Σύμφωνα με κάποιες έρευνες τα συμπληρώματα βοηθούν περισσότερο απο τα αντιοξειδωτικά που παίρνουμε από τη διατροφή μας στην αποκατάσταση των αρνητικών επιπτώσεων του οξειδωτικού στρες. Ενώ υπάρχουν και άλλες έρευνες που ισχυρίζονται πως με συμπληρώματα εμποδίζονται τα θετικά αποτελέσματα που δημιουργεί η άσκηση γενικά στην υγεία και ειδικά στην ευαισθησία στην ινσουλίνη. Επίσης ότι καθυστερούν την αποκατάσταση των μυών.
 
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:
1)Abbas Yavari et all.Exercise-Induced Oxidative Stress and Dietary Antioxidants. 
Asian J Sports Med. 2015 March; 6(1),1-3
 
2)SCOTT K. POWERS and MALCOLM J. JACKSON.Exercise-Induced Oxidative Stress: Cellular Mechanisms and Impact on Muscle Force Production.Physiol Rev . 2008 October ; 88(4),1243–1276
 
3)Marija Stanković1 and Dragan Radovanović.OXIDATIVE STRESS AND PHYSICAL ACTIVITY 
SportLogia 2012, 8(1), 1–11
 
4)Urso, M. L and Clarkson PM. (2003). Oxidative stress, exercise, and antioxidant supplementation. Toxicology, 189 (1-2), 41−54. 
 
5)Martinović, J and Dopsaj, V. Long-term effects of oxidative stress in volleyball players. International Journal of Sports Medicine, 2009;30(12), 851−856
 

kardia diatrofi 1728x800 c

Πόσοι απο εσάς ξέρετε πως λένε, ότι δεν πρέπει να πίνουν τίποτα πριν πάνε για ύπνο, διότι θα πρέπει να ξυπνάνε κατά τη διάρκεια της...
νύχτας?
ΛΑΘ0Σ

Κάτι άλλο που δεν ήξερα ... Ρώτησα το γιατρό μου γιατί οι άνθρωποι ουρούν τόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Απάντηση από τον καρδιολόγο μου - Η βαρύτητα κρατά το νερό στο κάτω μέρος του σώματός σας όταν είστε σε όρθια θέση (πόδια πρήζονται). Όταν ξαπλώνετε και το κάτω μέρος του σώματος (πόδια κλπ) είναι στο ίδιο επίπεδο με τα νεφρά, είναι τότε που τα νεφρά απομάκρυνουν του νερού, επειδή είναι ευκολότερο.

Αυτό, στη συνέχεια, συνδέεται με την τελευταία δήλωση!

Ήξερα ότι θα πρέπει να πιώ μία ελάχιστη ποσότητα νερού για να βοηθήσει ξεπλύθούν τις τοξίνες από το σώμα , αλλά αυτό ήταν νέα πληροφορία για μένα.

Η σωστή στιγμή για να πιεις νερό .....

Πολύ σημαντικό. Από μια καρδιολόγο!

Πίνοντας νερό σε μία συγκεκριμένη ώρα του 24ωρου μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητά του στο σώμα. . .

2 ποτήρια νερό μετά το ξύπνημα - βοηθά στην ενεργοποίηση εσωτερικών οργάνων
1 ποτήρι νερό 30 λεπτά πριν από το γεύμα - βοηθάει την πέψη
1 ποτήρι νερό πριν από το μπάνιο - βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης
1 ποτήρι νερό πριν πάτε για ύπνο - αποφεύγεται εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή

Μπορώ να προσθέσω και αυτό : Ο γιατρός μου, πού είναι καρδιολόγος είπε ότι πίνοντας νερό πρίν τον ύπνο προφυλάσει απο κράμπες των ποδιών ! Τα πόδια έχουν ανάγκη εφυδάτωσης όταν παθαίνουν κράμπες !

Οι περισσότερες καρδιακές προσβολές συμβαίνουν στην ημέρα, γενικά μεταξύ 6 πμ και του μεσημέριου.

Έχοντας ένα επεισόδιο κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν η καρδιά πρέπει να είναι πλέον σε ηρεμία, σημαίνει ότι κάτι ασυνήθιστο συνέβη.

Οι Somers και οι συνεργάτες του έχουν εργαστεί για μια δεκαετία για να αποδείξουν ότι η άπνοια ύπνου είναι να υπεύθυνη.

1. Εάν πάρετε μια ασπιρίνη ή ασπιρίνη για παιδιά, μία φορά την ημέρα, πάρτε την το βράδυ.

Ο λόγος: Η ασπιρίνη έχει μια 24-ωρο χρόνο "ημι-ζωής":

Ως εκ τούτου, αν τα περισσότερα εμφράγματα συμβαίνουν τις πρώτες πρωινές ώρες το πρωί, η ασπιρίνη θα είναι ισχυρότερη εκείνη την ώρα, στο σύστημά σας.

2. Για πληροφόρηση σας ,η ασπιρίνη διαρκεί ένα πραγματικά μεγάλο χρονικό διάστημα στό ράφι σας , για χρόνια, (όταν λήξει ( χαλάσει) , μυρίζει σαν ξύδι).


Παρακαλούμε διαβάστε την ημερομηνία λήξης ...

Κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας - ωραίο να τα ξέρεις.

Η Bayer κάνει κρυσταλλική ασπιρίνη για να διαλυθεί αμέσως επί της γλώσσας.

Δρα πολύ πιο γρήγορα από ό, τι τα δισκία.

Γιατί να έχετε ασπιρίνη στην τσέπη σας; .. . . . Πρόκειται για εμφράγματα.

Υπάρχουν και άλλα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής, εκτός από τον πόνο στο αριστερό χέρι.

Καθένας πρέπει επίσης να γνωρίζει το σύμπτωμα ενός έντονου πόνου στο πηγούνι, καθώς και η ναυτία και μεγάλη εφίδρωση:

Ωστόσο, αυτά τα συμπτώματα μπορεί επίσης να συμβαίνουν λιγότερο συχνά.

Σημείωση: Μπορεί να ΜΗΝ υπάρχει πόνος στο στήθος κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων (περίπου 60%) που είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια του ύπνου τους δεν ξυπνήσαν.

Ωστόσο, εάν αυτό συμβεί, ο πόνος στο στήθος μπορεί να σας ξυπνήσει από τον βαθύ ύπνο σας.

Αν συμβεί αυτό, αμέσως, μετά διαλύεται δύο ασπιρίνες στο στόμα σας και να τις καταπιείτε με λίγο νερό.

Στη συνέχεια: - Καλέστε το 166 . - Τηλεφωνήστε ένα γείτονα ή ένα μέλος της οικογένειας που ζει πολύ κοντά -. Πες "καρδιακή προσβολή!" - Αναφέρατε ότι έχετε πάρει 2 ασπιρίνες.

Καθίστε σε μια καρέκλα ή καναπέ κοντά στην εξώπορτα και να περιμένετε για την άφιξή του 166 και ..... Μην ξαπλώνετε!

Ένας καρδιολόγος δήλωσε ότι εάν κάθε πρόσωπο μετά τη λήψη αυτού του e-mail, το στέλνει σε 10 άτομα, ίσως μια ζωή θα μπορούσε να σωθεί!

Εγώ έχω ήδη στείλει αυτές τις πληροφορίες σε εσένα . Εσύ τι θα κάνεις ;

Προωθείστε αυτό το μήνυμα. Μπορεί να σώσει ζωές!

"Η ζωή είναι ένα εφάπαξ δώρο "

johnvillage.blogspot.gr

 

Διαβάστε ακόμα

Web Analytics